Facebook reklamları artık "Hedefiniz Nedir?" diye soracak

Facebook reklamları artık

Borsaya açık bir şirket olmanının sorumluluğu ile büyüyen Facebook reklam ürününde iyileştirmeye gidiyor. Artık Facebook'a reklam verirken ilk soru 'Hedefiniz nedir?' olacak.

Facebook'un hedefli reklamcılık (objective-based) olarak adlandırdığı yenilik tamamen reklamverenlerle yapılan görüşmeler, geribildirimler ve analizler neticesinde geliştirilmiş. Artık reklam verirken websitesine trafik çekmek, sayfa beğendirmek, uygulama indirtmek, uygulama etkileşimi sağlamak, etkinliklere dönüş almak gibi hedeflerden birini belirlemeniz gerekecek.

website facebook reklamlari

Yeni altyapıda Facebook reklamların konumunu da hesaba katıyor. Hangi reklamın hangi konumda daha etkili olduğu görmek ve bu sonuca göre reklamlar güncellenebilecek. Hedef odaklı dönüşüm ölçümleme sayfalarına eklenen yeni sütunlarda da görülebilecek.

Reklamverenlerin hedeflerine daha verimli bir şekilde ulaşmasını isteyen Facebook daha önce yaptığı güncellemede online teklifler, sponsorlu sonuçlar ve soru reklamlarını kaldırmıştı. Bu yeni güncelleme ile başlangıçtaki temel sorunun özellikle acemi reklamverenler için bir performans artışı sağlayacağını düşünüyorum.facebook reklam verme

Kimi kimi reklamverenlerin Facebook'un reklam performansını eleştirdiği de malum. Dijital reklam pazarında arama motoru reklamcılığı bayrağı taşısa da sosyal medya ağları sürekli kendini yeniliyor ve farklı seçenekler sunabiliyor.

Google da kısa süre önce HTML5 tabanlı reklam hazırlama uygulamasını tanıtarak reklamların işlerliğini artıracak bir çalışma yapmıştı. Kimin daha başarılı olduğunu ise yıl sonunda görmüş olacağız.

Unutmadan belirtelim, hedef odaklı reklamcılık şu anda kullanılabiliyor ama küresel yayılımı önümüzdeki haftalar içinde tamamlanacak. Aklınızdaki sorular için yardım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.