SAP Ventures, Avrupa ve Asya'ya yatırım için 650 milyon dolarlık yeni fon oluşturdu

SAP Ventures, Avrupa ve Asya'ya yatırım için 650 milyon dolarlık yeni fon oluşturdu

Almanya merkezli dünyanın sayılı yazılım firmalarında SAP'nin girişim sermayesi şirketi SAP Ventures, 650 milyon dolarlık yeni fon artışı sağladı. Son 1 yılda 1 milyar dolar yeni fon oluşturan SAP Ventures 1.4 milyar dolarlık yatırıma sahip.

Almanya merkezli SAP'in aksine Palo Alto'dan yönetilen SAP Ventures, şu ana kadar halka arz olmuş Linkedin ve halka arza hazırlanan Criteo'nun da aralarında bulunduğu 125 girişimin yatırımında yer aldı.

5 milyon dolar ile 20 milyon dolar arasında yatırım yapan SAP Ventures'ın odak noktasında ise ölçeklenebilir gelir modeline sahip teknoloji şirketleri bulunuyor.

Daha önce 353 milyon dolar fon artışı yapan SAP, 650 milyon dolarlık yeni fon artışı ile 10 kişilik iş geliştirme takımı kuruyor. SAP Ventures'ın odak noktasında ise Avrupa ve Asya bulunuyor.

SAP Ventures son yatırımlarında A serisi yatırım turunda yer alsa da genelde C ve D yatırım turlarında yer alıyor. Girişim sermayesinin  yatırımları arasında Linkedin ve Criteo'nun haricinde Salesforce tarafından 2,5 milyar dolara satın alınan e-posta pazarlama servisi ExactTarget, 105 milyon dolar değerleme ile halka açılan dijital pazarlama yönetim servisi Marin Software, bulut bilişim firması Box.com ve dijital reklam teknoloji servis şirketi olan OpenX bulunuyor.

Yeni fon artışıyla iş geliştirme takımının gözü Avrupa ve Asya'da teknoloji şirketleri olacak. Dünkü yazımda San Francisco merkezli girişim sermayelerinin 2013'ün 3. çeyreğinde  yaptığı 3.1 milyar dolarlık yatırımın 1.54 milyar doları yazılım sektörüne yapıldığını paylaşmıştım. Ülkemizde B2B alanında küresel çapta potansiyel taşıyan teknoloji şirketleri bir elin parmak sayısı kadar. Umarım kısa zamanda küresel çapta oyuncuların çıktığı bir internet ekosistemine doğru ilerleriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.