Yandex.Market: Yandex ürün ve fiyat karşılaştırma sistemini tek noktada topladı

Yandex.Market: Yandex ürün ve fiyat karşılaştırma sistemini tek noktada topladı

Yandex'in daha işlevsel olmak adına çeşitli alt hizmetleri kullandığını biliyoruz. Bunlardan biri olan ürün sorgulamalarına artık Yandex.Market adı altında daha kapsamlı cevaplar verecek.

Yandex.Türkiye'nin market.yandex.com.tr olarak adreslediği Yandex.Market, Yandex dizinindeki e-ticaret sitelerindeki ürünlerin fiyatlarına, özelliklerine ve müşteri yorumlarına (farklı mağazalardaki yorumlara) tek noktadan erişmeyi mümkün kılıyor.

Şu anda 500'den fazla e-ticaret sitesini dizinleyen ve 970 kategoride ürünleri sınıflandıran Yandex, bir e-ticaret sitesinde arama yaparcasına filtreleme ve sıralama özellikleri sunuyor.

yandex.market urun fiyat arama karsilastirma

Detaylı ürün filtreleme seçenekleri dikkat çekiyor

Dikkatimi çeken bir nokta Yandex.Market'in ürün özelliklerinde oldukça detaylı seçenekler sunması. Örneğin çamaşır makinesi arayan bir ebeveyn çocuk kilidi özelliğini tercih edebiliyor ve ihtiyaca karşılık veriliyor. Dolayısıyla özellikleri detaylı sunan e-ticaret sitelerinin daha fazla trafik çekeceği aklıma geliyor.

E-ticaret sitelerinin mevcut algoritma içinde hangi değişkenlere göre üst sıralarda çıkacağını direkt satış potansiyeli olduğu için daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. E-ticaret sitelerinin bu alanda reklamla üst sıraya yerleşip yerleşemeyeceğini ise henüz bilmiyoruz.

yandex.market urun arama

Ürün ve fiyat karşılaştırma sitelerini nasıl etkileyecek?

Yandex.Market'in kullanıcı tarafındaki faydasına ek olarak konuşulması gereken bir şey daha var. O da Yandex.Market'in fiyat/ürün karşılaştırma siteleriyle ikame edilebilecek olması. Yani Yandex.Market'in aktif olarak kullanılması e-ticaret sitesi olmadan ürün dizinleyen sitelerin trafiğinde düşüşe neden olabilir.

Daha fazla teorik yorumdan kaçınarak işin pratikte nasıl ilerleyeceğine bakalım. Umarım Yandex önümüzdeki dönemli bu hizmetlerinin toplam aramalar içindeki payını da ayrı ayrı açıklayacaktır.

Yandex'in bu sistemde yer almak isteyen e-ticaret mağazaları için bir başvuru formu sunduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.