Daily Pulse: 140 karaktere alıştık, peki günde sadece 1 ileti göndermeye alışabilir miyiz?

Daily Pulse: 140 karaktere alıştık, peki günde sadece 1 ileti göndermeye alışabilir miyiz?

Kişisel günlükler olarak hayatımıza giren bloglar bugün dijital medyanın en önemli sac ayaklarından biri durumunda. Hal böyle olunca yeni yayın platformları hayatımıza giriyor. Günde sadece 1 içerik paylaşmanıza izin veren iPad uygulaması DailyPul.se (itunes) da bunlardan biri.

Ülkemizin genç mobil uygulama geliştirme şirketlerinden Louvre Digital'in bir ürünü olan Daily Pulse, kendini bloglarla mikro bloglar arasında konumlandırıyor. Twitter'da olduğu gibi profilinizi oluşturup diğer kullanıcıları takibe alabiliyorsunuz ve işin aslı bundan sonra başlıyor.

Her gün sadece 1 paylaşım

DailyPulse'da her gün sadece tek bir ileti göndermenize izin var. Paylaşacağınız içeri sadece metin olabileceği gibi iletinize Youtube'dan video veya Instagram'dan bir fotoğraf (video da) ekleyebiliyorsunuz. İletinizde bir kaç konuya değinmeniz elbette mümkün. Karakter sınırı da yok.

daily pulse micro blogging app (4)

Bilgi bombardımanın önündeki set

Louvre Digital'in kurucularından Ömer Faruk Gül'den aldığım bilgiye göre Daily Pulse'ın böyle sınırlı bir yol seçmesinin iki nedeni var. Birincisi, bilgi yoğunluğunu azaltmak ve rahatlayan gündem içinde paylaşımları kaçırmamak. İkincisi ise sınırsız paylaşım özgürlüğüyle paralel büyüyen kalitesiz paylaşımların önüne geçmek. Her gün tek atış hakkınız olduğu için iyi düşünmeniz  gerekiyor.

Mantıksal düşündüğümüzde Daily Pulse, kullanıcıların 140 karakterle sınırlı tutulması gibi caydırıcı teklifle geliyor. Ancak biraz daha geniş baktığımızda çok kaliteli bir paylaşım ağı oluşturabilme potansiyelini de elinde tutuyor.

İki aylık ücretsiz kullanımın sonunda aşağıdaki 3 farklı ücretli modelden birinin seçilmesi de Daily Pulse'ın gerçekten kaliteli içerik üreticilerini çekmek için geliştirdiği bir filtre niteliğinde.

daily pulse micro blogging app (1)

İçeriklere uygulama dışından erişilebiliyor

Daily Pulse yazarlarının/kullanıcılarının paylaştığı içeriklere (bkz: dailypul.se/firat) internet tarayıcınızdan erişebilirsiniz. Yani paylaşımlarının yayılmasının önünde bir engel yok. Beğeniler ise sadece Daily Pulse üyeleri tarafından işaretlenebiliyor. Yorum özelliği ise henüz yok. Kullanıcıların birbirine atıfta bulunması (mention) da mümkün değil. Tabii uygulamanın yalın halde çıkmış olduğunu ve geri bildirimlerle geliştirileceğini tahmin etmek zor değil.

İki ay gibi bir sürede geliştirilen DailyPulse'a Noba Visual Design da (logo, danışmanlık) destek olmuş. Arayüz gayet sade olduğu gibi Youtube videolarının uygulama içinde arka planda çalışıyor olması da küçük ama güzel bir detay.

daily pulse micro blogging app (2)

Şahsen beğendiğim bir uygulama olmakla birlikte, Daily Pulse'ı köşe yazarlarının ve Seth Godin'in oldukça sevebileceğini düşünüyorum. Hatta gelir paylaşım yoluyla köşe yazarlarının profilleri pekala Daily Pulse'a eklenebilir. Farklı uygulamaları paylaşım seçeneklerine dahil etmesi de iyi olur.

Medium, kaliteli içerik üretimi konusunda bir ihtiyaç olduğunu gösterdi ve büyümeye devam ediyor. Daily Pulse da arkasına alacağı bir rüzgarla bu yönde adını duyurabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.