Agile Turkey Summit 2013, çevik yazılım geliştirme meraklılarına ev sahipliği yaptı

Agile Turkey Summit 2013, çevik yazılım geliştirme meraklılarına ev sahipliği yaptı

Medya sponsorlarından biri olduğumuz Agile Turkey Summit 2013, geçtiğimiz Cuma günü Mövenpick Hotel'de düzenlendi. Yazılım sektöründe yer alan 77 farklı şirketten 215 katılımcıya ev sahipliği yapan etkinlikten katılımcılar büyük bir çoğunluğu memnun olarak ayrıldı.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Türkçe'de çevik anlamına gelen agile, bir yazılım geliştirme metodolojisi. Agile Turkey Summit 2013 ise genel olarak kurumsal şirketlerden gelen konuşmacıların, yine kurumsal şirket çalışanları ile kendi yazılım geliştirme süreçlerinde agile'ı nasıl kullandıklarını paylaştığı, örnekler verdiği ve genel olarak agile üzerine konuştuğu bir etkinlik oldu. Etkinliğin sponsorlarından biri olan IBM de Agile for Dummies isimli bir kitap dağıttı.

Etkinlikte ilk sunum salesforce.com'dan Nicola Dourambeis'e aitti. Nicola sunumunda büyük şirketlerin nasıl bir yazılım sürecine sahip olması gerektiğini kendi şirketinden de örnekler vererek paylaştı. 1 saat 15 dakika süren sunumda Nicola, salesforce.com'da kullandıkları araçlardan, işe alım süreçlerinden ve detaylı olarak şirket yapısından da bahsetti. Nicola Dourambeis'in sunumunda dikkat çeken bir diğer nokta da agile'ın yalnızca yazılım ekiplerinde değil, pazarlama ve İK gibi departmanlarda da kullanılabilecek olması noktasıydı.

agile-summit-turkey

Ardından ACM'den sahneye çıkan şirket ortaklarından Ahmet Akdağ, agile'ın en özet haliyle değişim ve değişime ayak uydurmak olduğunu söyledi. Geçmişten bugüne neden ve nasıl agile'a ihtiyaç duyulduğunu anlatan Akdağ, aynı zamanda önemli istatistikler de verdi. Akdağ, üretilen yazılımlarda sonradan eklenen özelliklerin yüzde 50'den fazlasının tam anlamıyla kullanılmadığını aktardı. Akdağ sunumunda son olarak scrum kavramı üzerinde durdu.

Öğle arasının ardından son sunumu ise ING Bankası'ndan David Bogaerts'indi. David kendini kısaca tanıttıktan sonra şirketinin genel yapısından, takımlardan, takımların görevlerinden ve detaylı olarak yazılım geliştirme süreçlerinden bahsetti. David özellikle lean agile kavramı üzerinde vurgu yaptı. Etkinlik öğle arasının ardından paralel oturumlarla (6 adet) devam etti. Paralel oturumlarda TDD, (Test Driven Development) ürün yönetimi ve agile konusu altındaki çeşitli alt başlıklara değinildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.