Startup Kitchen'dan donanım ve yazılım bütünleşik bir ürün: Driwe

Startup Kitchen'dan donanım ve yazılım bütünleşik bir ürün: Driwe

driwe-logo-newTart New Media'nın isim değiştirerek Startup Kitchen adını almasının ardından geliştirdiği yenilikçi ürünlerinden daha önce de bahsetmiştik. Son olarak Line.do adlı servislerinin ardından Startup Kitchen yeni ürünleri olan Driwe'ı Webrazzi Summit 13'te özel bir lansman ile tanıttı.

Driwe'dan kısaca bahsetmek gerekirse ürün donanım ve yazılımın bir arada bulunduğu bir girişim. Arabanızın elektrik sigortasına bağlamanızın ardından akıllı telefonunuzla bluetooth ile iletişime geçerek size sürüş öncesi-sürüş esnası ve sürüş sonrası olmak üzere 3 ana başlıkta bilgiler paylaşıyor. Yani kısaca aracınızın sağladığı verileri; akıllı telefonunuzun yetenekleri ile birleştiriyor.

Driwe'ı arabanızın elektrik sigortasına bağladıktan sonra kontağı çevirdiğiniz anda ilk olarak arabanızın herhangi bir arızası olup olmadığı bilgisini akıllı telefonunuz aracılığı ile size iletiyor. Eğer arabanızın arızası çözülebilecek bir konu ise size bununla ilgili bilgiler sunuyor eğer aracın arızası serviste çözülebilecek bir problemse aynı şekilde bununla ilgili bilgileri de sürücüyle paylaşıyor.

Gaza bastığınız anda ise uygulama sürüş moduna geçiyor ardından sürüş esnasındaki motor yükü, anlık yakıt tüketimi ve yolculuk masrafı bilgilerini size sunuyor. Bunun yanında sürekli olarak etkin bir devir kontrolü yapıyor, hız kontrolünü sağlıyor ve hızla ilgili sürüş esnasında uyarılarda bulunuyor. Bunlara ek olarak Driwe benzin seviyesinin kritik seviyeye geldiğinde hatırlatma, aracın o anki konumuna göre bulunduğu yolla ilgili hız sınırı bilgilendirmesi, yolculuk anında oluşan motor arıza ikazını anlık olarak yapıyor. Sizin belirlediğniz hız limiti içerisinde kalmanızı sağlıyor.

driwe lansman

Sürüş bittiğinde ise Belirli kriterler üzerinden puanlayıp detaylı bir karneyi sürücüye sunuyor. Sürücünün yaptığı önceki yolculukları listeliyor. Aracı kullanan birden fazla kişi varsa hepsi için ayrı profiler tutuyor.

Donanım

Driwe henüz seri üretimde değil. Donanım Bluetooth 4 teknolojisi ile akıllı telefonlar ile haberleşiyor bu sayede birden fazla protokol destekleyerek, daha az enerji tüketiyor. 1996 yılı ve sonrasında üretilen araçlarda çalışabilen Driwe, şu anda  250 den fazla model araçta kullanılabiliyor.

Driwe'ın gelecek planları arasında kablosuz olarak benzin ödemesi yapmak, sigorta şirketlerine veri sağlamak sayılabilir. Filo yönetimi yapmak ve filolara çözümler sunmak ve trafik yoğunluğuna göre uyarılarda bulunmak da diğer heyecan verici hedefler arasında.

2014'ün ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi planlanan Driwe, 149 TL fiyat etiketine sahip olması planlanıyor. Dilerseniz buradan ön sipariş için hazırlanan listeye kaydolabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.