Line.do: Startup Kitchen’dan kendi zaman tünelinizi oluşturabildiğiniz yeni bir girişim

Line.do: Startup Kitchen’dan kendi zaman tünelinizi oluşturabildiğiniz yeni bir girişim

Startup Kitchen'a Webrazzi'de daha önce birçok kez yer vermiştik. Bugün ise Tart New Media'nın dijital hizmet sektörüne vedasıyla birlikte ortaya çıkan inkübasyon merkezinin yeni projesi ile karşınızdayız: Line.do

Line.do için yeni nesil bir içerik -zaman tüneli şeklinde- yaratma aracı diyebiliriz. Line.do'da tamamen hayal gücünüzün sınırlarına göre herhangi bir olayı; tarih, başlık ve görsel içerikten oluşan öğelerle zaman tüneli haline getirebiliyorsunuz. Söz konusu görsel içerikler ise yazı, fotoğraf, video ya da müzik olabiliyor.

Line.do'da gün gün kedinizin fotoğraflarını içeren kişisel bir zaman tüneli yaratabilir, dünya sanat tarihinin geçmişini irdeleyebilir, sevdiğiniz şarkıcıların tüm albümlerini bir arada olacak şekilde düzenleyebilir, beğendiğiniz yönetmenlerin filmografilerini yaratıp paylaşabilirsiniz. Örnek olarak Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası'nı anlatan zaman tüneline (yani line'a) şuradan ulaşabilirsiniz.

linedo-ornek-timeline

Responsive yani duyarlı tasarım

Line.do modern ve responsive bir tasarıma sahip. Bu da oluşturalan line'ların farklı çözünürlüklere sahip cihazlarda farklı şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Bu deneyimi en net şekilde herhangi bir zaman tünelini iPad'inizde incelerken ekranı çevirdiğinizde yaşayabiliyorsunuz.

Line.do hala beta aşamasında olan bir proje. Yukarıda bir örneğini paylaştığımız gibi kısıtlı sayıda -20'nin üzerinde- line oluşturulmuş durumda ve kullanıcılar şu an için yalnızca bu hazır olan line'lara bakıp gelişmelerden haberdar olmak için e-mail adreslerini bırakabiliyorlar. Dolayısıyla şu an için platforma üye olmak yada kendinize ait line yaratmak mümkün değil.

Screen Shot 2013-07-30 at 4.23.41 PM

Line.do'nun gelecek planları

Line.do'nun gelecek planları arasında sosyal ağlardan video ve fotoğraf seçip herhangi bir line'da direkt olarak kullanabilme, tarayıcı eklentileri geliştirme, line'ların embed edilebilmesi gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca Line.do, kullanıcılarının sosyal ağları ile entegre olarak; kişiye özel bir zaman tüneli de oluşturabilir. Örneğin LinkedIn hesabı bulunan kullanıcıların kariyerleri zaman tüneli şeklinde görüntülenebilir.

Ayrıca Line.do ekibinden aldığımız bilgiye göre B2B ve B2C gelir modelleri yaratmak da planlar arasında. Böylelikle line'ların arasına tarih bazlı reklamlar almak ya da domain özelinde firmalara özel zaman tünelleri hazırlanması mümkün olabilecek.

line.do'nun az önce bahsettiğimiz gelecek planları kulağa oldukça iyi geliyor. Line.do kullanıcılardan gelecek tepkilere bağlı olarak ileride daha çok kurumsal/resmi amaçlarla kullanılan bir içerik hazırlama yöntemi de olabilir, Tumblr'ın yeni bir içerik oluşturma şekli yaratmasına sebep olacak popülerlikte bir içerik ağı da. Proje hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.