Yandex Türkiye'deki ikinci yılını "Adalar" ile kutladı

Yandex Türkiye'deki ikinci yılını

Rusya'nın lider arama motoru Yandex, Türkiye pazarına girişinin 2. yılını düzenlediği bir davette kutladı ve Yandex Adalar platformuna dair paylaşımlarda bulundu.

Yandex’in “Adalar (Islands)" adlı yeni arama platformunun resmi olarak tanıtıldığı etkinlikte Yandex'in Kurucusu ve CEO’su Arkady Volozh ile Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ile beraber tüm Yandex.Türkiye ekibi de katıldı.

Yandex.com.tr Türkiye'nin 5. büyük sitesi 

Mehmet Ali Yalçındağ, yaptığı konuşmada Yandex.com.tr’nin IAB ve Gemius verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 5. sitesi konumuna geldiğini paylaştı. Yandex'in Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına destek olacağının altını çizen Yalçındağ, yakında bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini ve Türkiye’ye bir veri merkezi kurulabileceğinden de bahsetti.

Yandex CEO'su Arkady Volozh ise yeni Adalar platformuyla kullanıcıların arama deneyimine yön vereceğini ve bunun Yandex'in kullanıcılara sunduğu bir avantaj olduğunu söyledi.

İlk yıl sonunda Yandex'in pazar payı yüzde 1 olarak açıklanmıştı. Bugün ise Gemius'un verilerine baktığımızda Yandex'in pazar payı'nın yüzde 3 civarında gezindiğini görüyoruz. Ancak Yandex'in Google'dan ziyade Bing'in pazar payından çaldığı da dikkat çekiyor.arama motorlari

Adalar ne vaadediyor?

Hatırlatmak gerekirse yeni platformun amacı; arama sonuçlarında sadece bilgi ve dış bağlantılar sunmak yerine, web sitesi sahipleriyle işbirliği içerisine girerek kullanıcıların ihtiyaçlarını (rezervasyon yapma, sipariş verme, bilet satın alma vb.) Yandex üzerinden daha hızlıca gidermelerini sağlamak.

Yandex.Türkiye Arama Ürün Müdürü Zafer Sever, Türkiye'nin Yandex Adalar platformunu ilk kullanan ülke olduğunu ve bunun meyvelerinin alındığını paylaştı.

yandex-adalar

Toplantı da Yandex'in Adalar sistemine ilk olarak dahil olan markalardan da örnekler verildi ki bu liste* Yandex kullanıcılarına bir çok açıdan yardımcı olacak kadar geniş.

Yandex'in 2 yıldır oldukça itinayla çalıştığını ve önemli hizmetlerini Türkiye pazarına sunduğu malum ama pazarda tutunmak için zamanın hızla aktığınız da farkındayız.

*Yandex Adalar'ın ilk sakinleri: Altıncı Cadde, Anadolu Jet, Atlas Jet, Çiçek Sepeti, D-Smart, Denizbank, E-Bebek, EnİyiHekim.com, ETS Tur, Garanti Bankası, GittiGidiyor.com, GNÇTRKCLL, HangiKredi.com, Hepsiburada, Jolly Tours, Morhipo, MyBilet, SkyScanner, Superonline, TeknoSA, Türk Hava Yolları, VW Ticari Araç, Yakala.co, Yemeksepeti.com ve Yenibiris.com oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.