Türk yatırımcılardan ABD'yi titretecek yatırım: Crave

San Francisco merkezli teknolojik seks oyuncakları üreten Crave, A serisinde 2.4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

craveSan Francisco merkezli teknolojik seks oyuncakları üreten Crave, A serisinde 2.4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırımcılar ile girişimcileri buluşturan AngelList aracılığıyla yapılan yatırımda 60 melek yatırımcı yer almış. Yatırımcı isimlerin arasında Türkiye internet ekosisteminin yakından tanıdığı isimler de bulunuyor.

Crave'in aldığı yatırım ile ürün gamını genişleteceği ve yeni satış kanalları oluşturacağı açıklanırken, ülkemizden listeye katılan yatırımcılar; 41? 29!'un kurucusu ve Galata İş Meleklerinin yatırımcıları arasında bulunan Alemşah Öztürk, online sinema platformu Mubi'nin yatırımcılarından Can Serter ve Angelfish'e Can Serter ile birlikte yatırım yapan Valuta Capital Partners'ten Umur Özal.

Crave kurucusu Michael Topolovac aralarında 35 milyon dolar değerindeki Arena Solutions'un da bulunduğu iki başarılı girişim gerçekleştirmiş. 2011 yılında kurduğu Crave'e 100.000 dolar tasarımcıların da aralarında bulunduğu 900 kişiden yatırım alarak ilk vibratörünü üretmiş.

Screen Shot 2013-09-20 at 7.32.29 PM

8 GB veya 16 GB hafızaya sahip, USB'den şarj edilebilen oyuncaklar üreten Crave'in en fazla tercih edilen ürünü ise Duet olduğunu belirtiyor Topolovac. Ürün gamında yıllardır bilinenin aksine tasarım ve lükse önem veren Crave'in altın kaplı ürünleri olduğunu da sözlerine ekliyor. Ürünler ile ilgili daha fazla detay'a Crave üzerinden ulaşabilirsiniz.

Lüks ürüne farklı bir açıdan yaklaşan Crave'in 60 yatırımcıdan 2.4 milyon dolar yatırım alması pazar potansiyelinden ziyade yurt dışında güçlü yatırımcı ağını yeniden gösteriyor. Ülkemizde bir gün yatırımcıların portföyüne bu odakta bir firma dahil olur mu bilemiyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.