Adobe dijital kalem ve cetvel ile donanıma giriyor, tabletler eskiz kağıdı oluyor!

Adobe dijital kalem ve cetvel ile donanıma giriyor, tabletler eskiz kağıdı oluyor!

Micorosoft ve IBM donanım ürünleri segmentini bırakıp yazılama geçmesine rağmen yaratıcı ürünlerin yazılım devi Adobe donanım üretimine başlıyor.  Adobe  blogundan yaptığı duyuruda Mighty dijital kalem ve   Napoleon dijital cetvel adını verdikleri ürünlerin satışa sunulma tarihi ise 2014'ün ilk yarısı olarak planlanıyor.

Cloud Pen olarak adlandırlan Bluetooth LE bağlantısına sahip Project Mighty, iPad üzerinden Adobe yazılımları ile çalışarak çizim yapabilicekler. Creative Cloud entegrasyonu ile de yapılan çizimler buluta senkronize olma imkanına sahip. Dijital cetvel olan Napoleton'da yine Bluetooth LE bağlantası ile iPad'i çalışma kağıdı gibi kullanıp üzerinde Mighty ile daha hassas çizgiler çizilebilmesini sağlayacak.

Tabletlerin kullanımını genişletecek bu iki ürün ile Adobe'nin Instagram nesline daha da yakınlaşacağını söylemek mümkün. Şu an için hangi Adobe ürünleri ile uyumlu olacağı kesinleşmiş olmasa da her bilgisayarda çalışmayan Adobe Photoshop gibi ürünlerin tablet performanslarının nasıl olacağı ise merak edilen konulardan biri.

Aynı anda iPhone ve iPad ile çiziminde mümkün olduğu ürünlerin kullanım kolaylığı videodan rahatlıkla anlaşılabiliyor. iPad ve iPhone ile aynı anda işlem yapılabiliyor olması da kullanımı kolaylaştıran fonksiyonlardan biri. Adobe Mighty ve Napoleon ile iPad'i eskiz kağıdı yapıyor buluta taşıyor. Adobe, donanım üretimine başlayarak yazarken bile kullanıcıların zorlandığı tablet bilgisayarı tasarımcı cihazına dönüştürmüş olacak.

Fiyat ile ilgili açıklama yapılmazken şimdiden heyecanlar için ürünün ilk zaman için iOS ile çalışacağını ve 2014'ün ilk yarısı içinde satışa sunulacağını belirtelim.

Ürünlerini adını Creative Cloud vererek bir nevi buluta taşıyan Adobe'un temel değişim çerçeveside anlaşılmış oluyor. Alanında en iyi ürünlere sahip olsa da fiyatını veya çalışma modelini dahi değiştirerek yeniliklere uyum sağlayan bir yapıda olduğunu gösteriyor. Yazılım firması olarak elle tutulur ürünler yapmasını ise mobilde ki büyüme öngörüsü dahilinde yaptığı yatırımlardan biri olduğunu ve yakında yeni ürünlerin gelebileceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.