iOS 7'ye henüz geçmeyenleri bekleyen yeni özellikler

iOS 7'ye henüz geçmeyenleri bekleyen yeni özellikler

iOS7 dün saat 8 itibariyle herkesin kullanımına sunuldu. İlk iOS'a göre tamamen değişen tasarımı fonksiyonları ile kullanıma açılmadan başlamak üzere dün Twitter'de TT'den düşmedi. Kullanıcılar iOS7'yi ilk indirenlerden olmak için yarıştı ama teknik aksaklıklar ve yoğunluk sebebiyle iOS7'ye geçemeyenler oldu. Geçenler zaten görmüştür ama geçemeyenler için iOS7'deki yenilikleri tekrar paylaşmak istedik :)

iOS7 ile flat tasarıma geçen Apple kontrol fonksiyonları, kamera, çoklu görev yönetimi, uygulamaların otomatik güncellemesi, iTunes Radio, Drop-down değişiklikleri ile kullanımı daha da kolaylaştırmış ve yeni ses tonları ile daha da zenginleştirmiş.  iOS7 ile ilgili değişiklikleri Mayıs ayında kaleme aldığımız yazıdan detaylı inceleyebilirsiniz.

Öncesinde Apple yazılımcılarına yoğun bir süreç yaşattığı anlaşılan iOS7 Mayıs ayında tanıtılarak uygulama geliştiricileri ve tasarımcıları için yoğun bir geliştirme dönemi yaşatmış. Facebook, Vimeo, Foursquare yeni sürümleri ile iOS7'ye ilk geçenlerden.

iOS7 ile dikkat çeken değişikliklere ve uygulama güncellemelerine birlikte bakalım.

ios7 kontrol fonksiyonu

Daha önce yukarıdan aşağı kaydırma ile hava durumu ve bildirimler görüntülenebilirken yeni fonksiyon aşağıdan yukarı kaydırma ile kontrol merkezine ulaşılabiliyor. Ekran kilitli olsa da kullanılabilen fonksiyon ile Uçuş modu, Wi-Fi, Bluetooth ayarlarına ulaşılabiliyor. Bunların haricinde flash ışığın açılması, hesap makinesi ve saate kısa yoldan ulaşım mümkün.

ios7-safari

Safari'de değişiklikler kullanımı kolaylıştırmış. Özellikler pencereler arası geçişte üstten görünümü çok başarılı buldum. Safari'nin yeni tasarımı Chrome iOS uygulaması ile yakaladığı büyümeyi biraz yavalaştacak gibi.

ios7-kamera

iOS7  ile gelen bir diğer kullanım kolaylığı kamerada mevcut. Arayüzü daha basitleştirilen kamera fonksiyonunda video, fotoğraf ve özellikle instagram fotoğrafları için kare fonksiyonlarına kaydırma ile ulaşılabiliyor.

ios7-uygulama değiştirme

iOS7'nin kullanımı kolaylaştıran özelliklerin bir diğeri ise uygulamar arası değişim ve uygulamayı sonlandırma olmuş. Daha önce en alt satırda yer alan açık uygulamaları kapatmak için basılı tutmak ve sol üste dokunarak kapatmak gerekiyordu. Şimdi yeni arayüz ile uygulamarı daha rahat seçmek ve yukarı doğru kaydırarak iptal etmek mümkün.

facebook-yeni-mobil

iOS7'nin flat tasarımını tamamlayan bir tasarım çıkaran Facebook üst menüleri alta taşımış. Daha önce sol üstte olan More tuşu iki ayrı fonkisyona ayrılmış. Arama bölümü yine sol üstten yapılırken, etkinlik ve uygulamalar gibi Facebook diğer fonksiyonlarına sağ altta ki tuştan ulaşılabiliyor.

Foursquare_iOS7

Foursquare daha önceki tasarımlara kıyasla yeni tasarımında en sade halini yansıtmış. Özellikle renklerde ki değişiklik, okuma kolaylığı ve bildirimler arası artan boşluk dikkat çeken detaylardan.

vimeo-yeni-uygulama

Yeni Vimeo uygulaması net değişikleri de beraberinde getirmiş. Daha önce web sitesinde kullanılan tasarımın aynısını kullanan Vimeo yeni uygulaması ile arayüzünü değiştirmiş. Yeni özellikleri de beraberinde getiren uygulama offline modda video izlemeye olanak tanıyor. Vimeo'nun yeni uygulaması ayrıca iOS 7′nin AirDrop ile video paylaşımını da sağlıyor.

Görsel Kaynak: Mashable 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.