Yepyeni tasarımı ve tüm detaylarıyla karşınızda iOS 7!

Yepyeni tasarımı ve tüm detaylarıyla karşınızda iOS 7!

Bugün Apple'ın gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde iOS 7 işletim sistemi tanıtıldı. Yeni işletim sisteminin tanıtılmasından hemen önce iOS ile ilgili bazı rakamlar da paylaşıldı.

Rakamlara göre, iPhone kullanıcıları, Android sahiplerine oranla ortalama yüzde 50 daha fazla kullanım yapıyorlar. Ayrıca, iOS kullanıcıları kendilerini ürünlerinden daha memnun hissediyor ve daha fazla para harcıyorlar.

iOS kullanıcılarının yüzde 93'ü iOS 6 kullanıyor, iOS 5 kullanan yüzde 6'lık kısmı ile birlikte, iOS kullanıcılarının neredeyse tamamı güncel kalmayı başarıyor. iOS 7, köklü bir tasarım değişikliği ve yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor.

iOS 7 ile birlikte köklü tasarım değişikliği pek çok iOS kullanıcısını son dereyece heyecanlandırdı. Çünkü gerek temel logolarda, tasarımda ve tipografide çok radikal değişiklikler bulunuyor. Kısacası kullanıcılar bir hayli farklı bir arayüzle karşılaşıyor.

ios7-logo

Yeni arayüzü ekranı daha detaylı şekilde hemen aşağıdaki gibi gözüküyor. Yazıların ve logoların önceki iOS işletim sistemlerinden bir hayli farklı olduğu ilk dikkat çeken şeylerden. Örneğin hava durumuna baktığınız ekran bir hayli değişmiş, artık görsel olarak hava durumunu betimleyen bir tasarım bizleri karşılayacak.

ios7tasarim

Takvim uygulamasında da aynı yeni Mac OS X Mavericks'de olduğu gibi bazı değişiklikler yapılmış. Mesajlaşma ekranları da tipografinin değişmesi ile birlikte bir hayli farklı bir görünümde. Bildirim merkezi de yeni iOS 7 ile farklı bir tasarıma bürünüyor. Artık iOS 7 işletim sistemli telefonumuzun telefon kilidi olsa bile, gelen bildirimlere göz atmak için bildirim merkezine göz atabiliyorsunuz.

ios-demo-7

Yukarıda da görebileceğiniz gibi kontrol merkezi de tamamen yenilenmiş. Böylece telefonu kontol etmemiz çok daha kolay oluyor.  Kontrol merkezinden ekranın uygulamalara ulaşabiliyor, AirPlay'e giriş yapabiliyor, telefonunuzu uçak moduna alabiliyor ya da Wi-Fi durumunu değiştirebiliyorsunuz. Kontrol merkezinde artık kullanıcılar cihaza çok daha hakim olabilecek.

iOS 7 ile çektiğiniz fotoğraflar artık daha değerli!

iOS 7 işletim sistemi, iOS cihazların kameralarına da artık yeni bir görünüm kazandıracak. Bundan böyle çektiğiniz fotoğrafları yıllara göre sıralayabilecek ya da fotoğraflarınıza aynı Instagram'da olduğu gibi filtreleyerek saklayabileceksiniz. Moments adı verilen sistemle birlikte artık fotoğraf arşivinizi çok şık bir arayüzle takip edebileceksiniz.

ios7-moments

Hemen aşağıdaki görselde de iOS 7'de yer alacak ve fotoğraflarınıza uygulayabileceğiniz filtreleri görüyorsunuz. iOS 7 işletim sistemindeki panaromik fotoğraflar özelliği de geliştirilmiş.

ios7-filtreler

Safari ile internet deneyimi

iOS 7'de aynı yeni Mac OS X Mavericks'de olduğu gibi karşımıza yepyeni bir Safari çıkacak. Safari ile tüm ekranı kaplayan ve daha geniş görünümlü bir internet deneyimi bizi bekleyecek.

Siri ve araç içinde iOS 7 kullanımı

Siri artık eskisi gibi robotik bir sesi olmayacak. Siri'de artık hem erkek hem de kadın sesi yer alıyor. Siri dil desteği açısından İngilizce ile birlikte, Fransızca ve Almanca'yı destekleyecek.  Siri'nin hemen ardından, araç içerisinde iOS 7'nin kullanımına dair örnekler de verildi. Honda, Mercedes, Nissan, Chevy, Kia, Hyundai gibi pek çok otomobil markasında fonksiyonel bir şekilde kullanılabilecek.

ios-car

Güncellemeler artık daha kolay

iOS 7 ile birlikte, artık Update All (hepsini güncelle) butonu ortadan kalkıyor. Bundan sonra uygulamala güncelleri otomatik olarak yapılacak.

itunesradio

iTunes Radio

iRadio olarak beklediğimiz, radyo özelliği, iTunes Radio uygulaması ile geldi. iOS, Apple TV ve Mac ile entegreleri çalışabilecek iTunes Radio, online radyo deneyimini yaşayabilecek ve kendi zevkinize göre dilediğiniz listeleri oluşturabileceksiniz.

iOS 7 uyumluluğu

iOS 7, iPhone 4 sonrası, iPad, iPad mini, beşinci jenerasyon iPod touch'lara yüklenebileceğini belirtelim.

iOS 7 çıkış tarihi

iOS 7, bugünden itibaren geliştiricilere beta olarak açılacak. iOS 7'nin çıkış tarihi ise Sonbahar 2013 olarak açıklanmış durumda.

iOS 7 ile ilgili tüm fotoğrafları aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

iOS 7 Fotoğraf Galerisi

iOS 7'nin tanıtım videosunu da hemen aynı şekilde aşağıda izleyebilirsiniz.

iOS 7 Video

Görsel kaynaklar: Apple.com, TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.