Anlık veri iletişim servisi sağlayan PubNub, 11 milyon dolar yatırım aldı

Anlık veri iletişim servisi sağlayan PubNub, 11 milyon dolar yatırım aldı

Günümüz kullanıcılarının anlık veri iletişim ihtiyacının arttığı bir gerçek. Bu noktada anlık veri iletişim ihtiyacını kolayca karşılayabilmek ve teknik altyapı karmaşasını en alt seviyeye çeken ölçülebilir anlık veri iletişim servisleri gelişti.

Bu sayede bu servisleri kullanan şirket ve yazılımcılar kullanıcılarına anlık yönetim ekranları, borsa gibi veri akış tabloları, çok oyunculu online oyunlar veya mobil anlık mesajlaşma uygulamalarını  yapabilirler. PubNub'ı da anlık veri iletişim servisleri listesinin en başına yazmak sanırım yanlış olmaz. Bu noktada listenin zirvesinde yer alan PubNub'ın yatırımcıların dikkatini kolayca çektiğini söyleyebiliriz.

2010'da kurulan PubNub, 2012 Mart ayında Relay Ventures / TIE Angels'den 4.5 milyon dolarlık Seri A yatırımı almıştı. Yapılan ilk yatırımın devamı olan Seri B yatırımını da dün itibariyle almış oldu. Bu kez Scale Venture Partners da Relay Ventures / TIE Angels'e ile birlikte PubNub'a 11 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Böylece şirket toplamda 15.5 milyon dolarlık bir yatırım hacmine ulaştı.

Anlık veri iletişim konusunda uygulama/servis geliştirmek isteyenler için anlık veri iletişim servislerini de meraklıları için listeleyelim.

pubnub_1Veri Gönderimi: Tek bir gönderimle verinizi uygulamanızı kullanan platformdan bağımsız (Mobil, Tarayıcı, Masaüstü, Sunucu) tüm kullanıcılara anında iletebilirsiniz.

Bağlantı Durumu: Kullanıcıların uygulamanızdan çıktığı veya hala aktif olup olmadığı bilgisini kontrol edebilirsiniz.

Kayıt & Görüntüleme: Anlık olarak uygulamanızda gidip/gelen verilerin kaydını tutabilir daha sonra isterseniz kayıtları görüntülebilirsiniz.

Mobil: Mobil cihazlara kolay entegre olabilme.

İstatistik: Anlık verilerinizin istatistiği (kullanıcılar, giren çıkan data boyutu, v.b.)

Güvenlik: Servis, sizin için datalarının anlık olarak anlınıp gönderilmesinin güvenliğini sağlar.

pusher_12010'da kurulan Pusher 2011'de 1 Milyon dolar yatırım aldı. PubNub, Pusher'dan sonra yatırım alsa da aldığı yatırımı başarılı bir şekilde kullandı ve teknik imkanlarını daha rahat bir şekilde üst seviyeye çıkartarak Pusher'ın önüne geçmiş oldu. Fakat Pusher'ın da PubNub'a yakın bir performans sunduğunu söylemek gerek. PubNub'ın sağladığı imkanların çoğu Pusher'da da mevcut.

hydna_12010'da kurulan Pusher ve PubNub kadar seslerini duyuramamış olsalar da Hynda da kolay kullanım/performans açısından tatmin edici.

gamooga_1Anlık veri iletişim servisini oyunlar için kullanılmasını temel almış bir servis. Örnek tarayıcı oyunlarından performanslarını test etmeniz mümkün.

beaconpush_1Beaconpush, 1 yıl önce Electronic Arts'ın çatısı altına girmiş olan oyunlar için anlık veri iletişim hizmeti sağlayan ESN tarafından kuruldu. Beaconpush HTML5 WebSockets ve Comet desteğiyle anlık veri iletişim servisi sunmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.