Japon Recruit Co'dan Freelancer.com'a 400 milyon dolarlık satın alma teklifi

Japon Recruit Co'dan Freelancer.com'a 400 milyon dolarlık satın alma teklifi

Japon internet şirketlerinin satın alma haberlerine bir yenisi daha eklenmek üzere. Borsaya açılma planları yapan Recruit Co., gelen haberlere göre Freelancer.com'a satın alma teklifi yaptı.

8.8 milyon kullanıcısıyla şimdiye kadar 1.2 milyar dolar değerinde projenin gerçekleşmesine aracılık eden Freelancer.com için yapılan teklifin 400 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Taraflar bir açıklama yapmazken Avustralya merkezli Freelancer.com'un 2012 sonunda Scriptlance'i ve vCoder'u satın alarak dikkatleri üzerine çektiği biliniyor.

Japon Recruit Co. tarafında ise son dönemde gerçekleşen Hindistan'ın en büyük yönetici danışmanlık şirketlerinden NuGrid ve iş arama motoru Indeed.com satın almaları akla geliyor. Gelen haberler Indeed.com'un 1.1 milyar dolara satın alındığını söylese de bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor.

recruit co

Recruit Co'nun insan kaynakları, e-ticaret ve yayıncılık alanlarında 80 farklı markası bulunuyor. 16 ülkede hizmet veren şirketin Japonya'da 436, denizaşırı ülkelerde ise 478 ofisi bulunuyor.

Borsaya açılmadan önce Freelancer.com gibi önemli bir girişimi bünyesine katmak isteyen şirketin aklında denizaşırı ülkelerden elde ettiği kazancı yükseltmek var. Indeed.com alınmadan önce bu rakamın yüzde 4 olduğu biliniyor ama asıl hedef gelirlerin yüzde 50'sini dışardan elde etmek.

Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse; özellikle yazılımcıların, tasarım uzmanlarının, yazarların ve çevirmenlerin hizmet sunduğu Freelancer.com, Kasım 2012'de Türkiye sayfalarını açarak pazara giriş yapmıştı. 2012'nin 3. çeyreğinde 230.614 ilan yayınlanan girişim Türkiye'de hızlı büyüme göstermiş ve Mayıs 2013'te yapılan açıklamaya göre Türkiye, Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke konumuna yükselmişti.

Satın almanın kesinleşmesi durumunda Freelancer.com'un yapısal değişikliklere gidip gitmeyeceği bilinmiyor ama daha ciddi bir büyüme hedefiyle Türkiye'deki büyümesini sürdüreceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.