Facebook paylaşımları televizyonları etkilemeye bir adım daha yaklaştı

Facebook paylaşımları televizyonları etkilemeye bir adım daha yaklaştı

Twitter'ın satın almalar yaptığı sosyal televizyon alanındaki potansiyel Facebook'un da adımlarını sıklaştırmasına neden oluyor. Facebook, kullanıcıların konuşmalarının televizyon ve medya organlarınca daha iyi analiz edilmesi için yeni araçlar sunuyor.

Son 3 ay içinde önce etiket kullanımı başlatan sonra da eğilimler özelliğini test eden Facebook, bu kez televizyon tarafındaki gücünü göstermek istiyor. Televizyon yayınlarına dair konuşmaların analizini yeni araçlarla kolaylaştırıyor.

Günümüzde televizyon yayınlarının perde arkasındaki misafirleri sosyal ağlardaki kullanıcılar ve Facebook'un yeni tanıttığı araçlar bu kitlenin daha iyi ölçümlenmesini sağlıyor. Bugün kullanıma açılan 'Keyword Insights API' ve 'Public Feed API' söz konusu şirketlerin kullanımına sunulacak.

facebook televizyon sosyal tv

Bu yeniliği öncelikli olarak kullanan Buzzfeed, CNN, NBC (Today Show) gibi iş ortakları herkese açık konuşmaları cinsiyet, yaş ve konum üzerinden sınıflandırabilecek. Bu konuşmaları yayınlarına dahil edebilecek. Kelime tabanlı tarama ile kullanıcıların paylaşımları televizyon yayınları boyunca değerlendirilecek ve muhtemelen kullanıcıların tepkisiyle yayınların akışı değişecek.

Facebook, iş ortakları arasında olan Mass Relevance gibi teknoloji şirketlerinin bu konuda önemli çalışmalar yaptığının altını çiziyor. Önümüzdeki haftalarda bu programı geliştirmek isteyen sosyal ağ devinin Twitter'ı yakından takip ettiği malum. Herhangi bir konuda aranın açılmasına izin vermek istemiyor ve 'sosyal televizyon' deneyimi de bu rekabet alanlarının başında geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.