Pixel Press: Oyun geliştirme meraklıları için bir başlangıç uygulaması

Pixel Press: Oyun geliştirme meraklıları için bir başlangıç uygulaması

Hayal gücüm sınırsız, çizme yeteneğim var ama video oyun yapmak için hangi programların kullanılır ismini dahi bilmiyorum diyenlere güzel bir haberimiz var. Pixel Press size kağıt, kalem ile video oyunu yapabilmenizi amaçlayan bir uygulama.

Kullanıcı eskiz kağıdına dağlar, tepeler, hareket eden platformlar hayal gücü ne kadar genişse çiziyor ve  kağıdın fotoğrafını çekiyor. Sonrasını Pixel Press  üstleniyor kağıdı tarıyor ve ilgili grafik dokümanlarına çeviriyor. Kullanıcılar oyunun tasarımına karar verip kod bilgisi olmadan kısa zamanda kendi oyununu yapabiliyor.

Aralık'ta kullanıcı ile buluşacak uygulamayı ABD'li girişimci Robin Path tarafından topluluk destekli fon toplama yöntemi olan Kickstarter'da 108,950 dolar toplayarak  hayata geçirmiş.

Kendi video oyununu yapmak isteyenler kalemi, silgiyi hazırlayıp Pixel Press eskiz kağıdının çıktısını alarak bilgiler doğrultusunda 5 aşamalı oyununu çizmeye başlıyor. Sonraki aşamada uygulama üzerinden fotoğrafını çekip  renklere ve tasarımına karar veren kullanıcını aksiyonları da hazırlayıp oyun haline getirebiliyor.

Pixel Press uygulama içerisinden diğer oyuncularla da paylaşılabilen küçük leveller hazırlamak için çok eğlenceli bir araç. Birbirlerinin oyunlarını oynayan yapımcılar birbirlerinin oyunlarına  geri bildirimde bulunabiliyorlar. Özellikle yeni başlayanlar bu platform sayesinde iyi bir tecrübe edinebilirler.

iOS kullanıcıları uygulamaya Aralık ayında ulaşabilecek, Android kullanıcılarını Temmuz'a kadar beklemeleri gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.