Bir milyar dolarlık yeni kaynak yaratan LinkedIn için yeni satın almalar kapıda

Bir milyar dolarlık yeni kaynak yaratan LinkedIn için yeni satın almalar kapıda

LinkedIn, SEC'e(ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu) 1 milyar dolar değerinde hisse satacağını bildirdi. J.P. Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Merrill Lynch'in aralarından bulunduğu aracı kurumlara 1 milyar dolarlık satışa ek %15'lik daha fazla hisse alım opsiyonu tanıyan LinkedIn'in bu satıştan yaratacağı kaynak 1.15 milyar dolara çıkabilir.

Bu duyuru sonrasında %2'ye yakın değer kaybı ile LinkedIn hisseleri günü 246,13 dolardan 240,80 dolara düşerek tamamladı. Hisse satışından gelecek nakit ile 30 Haziran'daki verilerine göre nakit, menkül değerleri, kısa dönem yatırımlarınını (STIF) değerlerini eklediğimizde LinkedIn toplamda 2 milyar dolar değerinde nakit ve türevine sahip olacak.

Yapılacak olan hisse satış işlemi ile oluşacak kaynağın altyapı ve yeni satın almaların fonlamasında kullanılacağı da bildirimde yer alıyor.

Yapılacak fonlama ile altyapı için teknoloji yatırımı ile birlikte yeni işe alımın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Açıklamada yer alan yeni satın almalar ile ilgili LinkedIn uluslararası büyüme planı dahilinde Avrupa'dan şirket satın alabileceği tahminlerimiz arasında.

LinkedIn son 3 yılda 210 milyon dolara yakın para ödeyerek 8 şirket alımı gerçekleştirmişti. Yakın zamanda Pulse'ı 90 milyon dolar'a satın aldığını okumuştunuz, yine geçtiğimiz sene SlideShare'ı 119 milyon dolara satın aldığını da size duyurmuştuk. Bu zamana kadar yaptığı şirket satın almalarını ABD'den gerçekleştiren LinkedIn uluslararası satın almalarda hangi şirketleri alacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.