LinkedIn Pulse’ı 90 milyon dolara satın aldı

LinkedIn Pulse’ı 90 milyon dolara satın aldı

İnternet devleri var olan ve onları bugünlere getiren özelliklerini zenginleştirerek güçlerini de artırma peşindeler. Twitter bunu Cards ile oldukça başarılı bir şekilde hayata geçirdi. LinkedIn de bildiğiniz gibi aslında bir profesyonel ağ fakat firmadan gelen son habere göre bunun ötesine geçmek için içerik gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım daha attığını resmen duyurdu.

Sizlere geçtiğimiz ay LinkedIn’in Pulse’ı satın almanın planlarını yaptığını ve konuyla ilgili pazarlıkların devam ettiğini aktarmıştık. Mart ayındaki haberde LinkedIn’in 100 milyon dolar civarında bir rakamı gözden çıkardığını paylaşmıştık. Satın almayla beraber bu tahminin oldukça yakın olduğu ve rakamın 90 milyon doları bulduğu da ortaya çıkmış oldu.

Pulse’ın da blog’undan duyurduğu bu gelişme ile birlikte LinkedIn’in uzun zamandır kendini yeniden konumlaması süreci de hız kazanmış oldu. Zaten bir süredir LinkedIn basit bir özgeçmiş sitesi olmayı bırakarak profesyoneller için önemli bir bilgi kaynağı olmak için kendisini geliştiriyordu. Zaten Pulse satın almasını duyuran yazıyı kaleme alan Deep Nishar da “LinkedIn’in yayıncılar kendi içeriklerini paylaşırken, tüm profesyonellerin de bu içerikleri tüketebilecekleri  en önemli profesyonel yayıncılık platformu olabileceğine inanıyoruz” sözleriyle bu hedefi açıkça ortaya koyuyor.

30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısı ile Pulse’ın LinkedIn’e katacağı çok şey olduğu kesin. Ama hali hazırda 200 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip LinkedIn açısından yeni kullanıcılardan çok şu sıralarda en büyük önem verilen konu etkileşim oranlarını artırmak. Pulse’ın katkıda bulunacağı içerik yapısı LinkedIn’in herhangi bir özgeçmiş sitesinin daha üzerine konumlanma amaçları açısından faydalı olacaktır.

Son bir not olarak LinkedIn’in resmi olarak doğruladığı 90 milyon dolarlık satın alma bedelinin yüzde 10’nun nakit, geri kalanının ise LinkedIn hisseleri ile ödeneceğini de belirtelim.

Aşağıda LinkedIn'in de Pulse satın alması ile ilgili sunumunu görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.