21 Nisan Pazar Günü düzenlenecek olan Mobilist, mobil yazılımla ilgilenen herkesi bekliyor

21 Nisan Pazar Günü düzenlenecek olan Mobilist, mobil yazılımla ilgilenen herkesi bekliyor

Son zamanlarda İstanbul'da düzenlenen yazılım odaklı etkinliklere adeta alıştık diyebiliriz. Örneğin yakın geçmişe baktığımızda akıllara hemen JsPyConf 2013 ve Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2013 geliyor.

Bugün sizlere tanıtacağımız bir diğer yazılım odaklı etkinlik ise Mobilist. 21 Nisan Pazar Günü Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'ta bulunan kampüsünde gerçekleşecek olan konferansta derinlemesine bir şekilde mobil dünya ele alınacak.

Mobilist'in (Mobil Uygulama Geliştirme Konferansı) konuşmacıları ve programına baktığımızda ilk dikkat çeken detay; konferansta iOS ve Android gibi mobil platformların yanında uygulama marketleri için SEO, hibrit uygulama geliştirme gibi konularında da yer alıyor olması. Örneğin Yemeksepeti'nde Altan Yılmaz JavaSript tabanlı mobil uygulama geliştirmeyi, Apperto'dan Sarp Erdağ hızlı ve kolay bir şekilde iOS ve Mac uygulamaları geliştirmeyi, Eteration'dan Murat Yener ise Android platformunu anlatacak.

400 kişilik kontenjanı bulunan etkinlik için yerinizi şuradan ayırabilirsiniz. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte önemli bir kalabalığın bir arada olacağını tahmin ediyorum, dolayısıyla elinizi çabuk tutmanızda yarar var. :)

Ayrıca etkinliğe kayıt yapan herkes, konferanstan bir gece önce yani 20 Nisan C.ertesi günü 20.00'da düzenlenecek bir organizasyonun da devetlisi olacak. Söz konusu organizasyon, etkinliğin ana sponsoru Hipo tarafından Beyoğlu/Yuri Gagarin'de düzenlenecek.

Program:

09.30: Açılış Konusması (Emir Karşıyakalı, Murat Can Demir)

09.45: Windows Phone 8 - Oyun Geliştirme (Engin Polat)

10.25: Azure Mobile Services (Daron Yöndem)

11.05: Hızlı iOS ve Mac uygulama geliştirme (Sarp Erdağ)

11.45: iOS Uygulama Geliştirme (Taylan Pince)

12.25: Öğle Arası

13.30: iOS'ta Dosya Yönetim Sistemi ve iOS'a Online/Offline Dosya Aktarımı (Emrah Ayanoğlu)

14.10: Android 4.0 (Murat Aydın)

15.00: Paranoid Android (Murat Yener)

15.40: App Store Optimizasyon (Cumhur Onat)

16.30: JavaScript Mobil Uygulamalar (Altan Yılmaz)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.