LinkedIn, SlideShare'i satın aldı

161 milyon kullanıcısı ile dünyanın en büyük profesyonel iş ağı olarak kabul edilen LinkedIn, sunum paylaşım platformu SlideShare'i 119 milyon dolara satın aldı.

Verilere göre şu ana dek kullanıcıların 7.4 milyondan fazla sunum yüklediği SlideShare, comScore verilerine göre sadece Mart ayında tam 29 milyon tekil ziyaretçi aldı.

LinkedIn'in Ekim 2006'da kurulan SlideShare'i satın alması oldukça doğru ve hedefleme açısından mükemmel bir adım gibi görünüyor.

Profesyonel bir iş ağı olan LinkedIn'in hedef kitlesindeki kullanıcılar genellikle SlideShare'deki iş ve eğitim odaklı sunumlardan yararlanıyor, aynı şekilde SlideShare'de sunumlarını paylaşanlar ve sunumlara bakan kişiler genellikle iş ve eğitim odaklı.

SlideShare CEO'su Rashmi Sinha, profesyonelleri paylaştıkları sunumlarla birbirine bağladıklarını dile getirirken, LinkedIn ile birlikte SlideShare'in neler yapabileceği konusunda heyecan duyduğunu açıkladı.

LinkedIn CEO'su Jeff Weiner ise SlideShare'deki sunumların aynı zamanda profesyonellerin yeni bağlantılar kurmasına ve LinkedIn misyonu ile çok iyi uyuşmasına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda SlideShare ekibini ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da söyleyen Weiner, bundan böyle LinkedIn'in kullanıcılarına daha fazla değer sunacağını da belirtti.

Yakın gelecekte bizi bekleyenler arasında çok daha sıkı ve başarılı bir LinkedIn - SlideShare entegrasyonu. Profesyonel iş ağı üzerinden artık çok daha fazla SlideShare sunumu iler karşılaşmamız muhtemel.

Finansal Detaylar

Satın almanın ardından ödemenin yaklaşık yüzde 45'i nakit olarak yapılacak.  LinkedIn'in yapacağı ödeme toplam 118 milyon 750 bin $. Satın almanın 2012 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.