Samsung Galaxy S III dev ekranıyla ortaya çıktı

Samsung Galaxy S III dev ekranıyla ortaya çıktı

Sonunda söylentiler açığa çıktı ve Samsung yeni telefonu Galaxy S III'ü tanıttı. Londra'da yapılan etkinlikle tanıtılan Galaxy serisinin üçüncü jenerasyon telefonu Galaxy S III 4.8” boyutunda Super AMOLED Plus (1280×720) ekrana sahip.

Samsung Galaxy S III ayrıca Android Ice Cream Sandwich işletim sistemi ile geliyor. Aynı zamanda 8MP'lik kamerası ile çok ince ve zarif bir görüntüye sahip. Cihazın kamerası HTC One X kamerasında olduğu gibi sıfır lag ile çekim yapabiliyor, yani fotoğraf çekme esnasında bir gecikme olmuyor.

Cihazda pratik pek çok yeni özellik olduğu görülüyor. Örneğin ‘AllShare Cast’ özelliği ile telefondan televizyona kablosuz bağlantı yaparak telefonun içeriği büyük ekrana aktarılabiliyor. ‘AllShare Play’ ile de cihazınızla tablet, PC ve televizyonlar arasında, mesafeden bağımsız olarak, her türlü dosya paylaşılabiliyor. AllShare Play'deki “Group Cast” özelliği aynı Wi-Fi ağı üzerinde bulunan birden fazla arkadaşla ekranı paylaşabilme olanağı sunuyor. Tanıtımda Wi-Fi Kanal Bağlama (Wi-Fi Channel Bonding) özelliğiyle Wi-Fi bant genişliğinin iki katına çıkarıldığı da belirtiliyor. Galaxy S III'ün yeni özelliklerinden birisi de NFC destekli olması. Cihazdaki yenilikler elbette bunlarla da sınırlı değil. İşte Galaxy S III'ten yeni özellikler:

Smart Stay Bu yeni özellik sayesinde Galaxy S III ses ve hareketleri çok daha iyi algılayacak. Aynı şekilde bu özellikle birlikte akıllı telefonunuz sizin ne yaptığınıza göre davranacak, örneğin e-kitap okuduğunuz bir anda telefonunun arka ışığı bir anda sönmeyecek.

S Voice S Voice adlı özellikle birlikte Siri tarzı bir sesli arama ve sesli komut sistemi oluşturulmuş. Bu özellikle birlikte telefonu sesli komutlarla yönetmek mümkün.

S Beam Android işletim sisteminin nimetlerinden birisi de bu. Galaxy S III'de bulunacağı duyurulan yeni özelliklerden S Beam ile 1 GB'lık veri 3 dakika , 10 MB'lık bir müzik dosyası sadece 2 saniyede paylaşılabilecek. Samsung Galaxy S III, 145 ülkede piyasaya sürülecek ve bu rakamla Samsung tarihinde bir rekora imza atmış olacak. Çünkü Samsung ilk kez bir ürününü aynı anda bu kadar çok ülkede piyasaya sürüyor. Samsung'un akıllı telefon pazarındaki yeni amiral gemisi Galaxy S III, Mayıs ayı sonların satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.