iPhone ve Android uygulamalarını yayına alan Drive Yoyo ilk 18 ayda 11 bin rezervasyon yaptı

iPhone ve Android uygulamalarını yayına alan Drive Yoyo ilk 18 ayda 11 bin rezervasyon yaptı

Mayıs ayında 22 milyon değerlemeyle 5.5 milyon dolar yatırım alan Yoyo, bir buçuk yıl sonunda geldiği noktayı görselleştirdi. Rakamlar araç paylaşımının ülkemizdeki potansiyelini göstermesi açısından önemli.

İstanbul'da 52 noktada yer alan, Bodrum/Muğla'da 5 ayrı noktada da hizmet vermeye başlayan Yoyo'nun uluslararası bir ödül olan IPRA (International Public Relations Asssociation) 2013 World Awards'da 'yeni hizmet tanıtımı' alanında Virgin Atlantic gibi markaları geride bırakarak birincilik ödülü kazandığını da paylaşıp hemen rakamlara geçelim.

Berkman Çavuşoğlu, Can Turanlı ve Yavuz Barkın tarafından kurulan Yoyo'nun müdavimleri şimdiye kadar yaklaşık 11 bin ( günde ortalama 20) rezervasyon yaptırmış. 380 bin saatten fazla sürülen Yoyo araçlarıyla dünyanın etrafını 43 kez dönecek kadar  yol katetmiş. İlk 17 ayda Yoyo web sitesine 31 bin kişi kayıt olmuş.

Yukarıdaki rakamlar Yoyo'nun yıllık kazancını hesaplamaya yardımcı olabilir ama biz bu hesabı yapmadan bir kaç rakam daha verelim. :)

Sırasıyla Mayıs ve Ağustos ayında yayına alınan iPhone ve Android uygulamaları Drive Yoyo araçlarına kolayca binmeyi sağlıyor ve Masıs ayından bu güne araç kapıları 8343 kez iPhone üzerinden açıldığı tespit edilmiş.

Yoyocu kitleye bakıldığında araç paylaşımına yönelen kitlenin yüzde yüzde 26'sının çok genç, yüzde 13'ünün de yaşını başını almış olduğu görülüyor. Bu sınırların 18-22 ve 50 yaş üstü olarak kabul edildiğini sanıyorum ki bu da her yaş grubundan araç paylaşımına yönelen bir kitle olduğunu göstermek açısından yeterli.

infografik_drive_yoyo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.