Popüler oyun motoru Unity, iki boyut desteğini duyurdu

Popüler oyun motoru Unity, iki boyut desteğini duyurdu

Unity_3D_logoOyun geliştiricileri arasında en popüler oyun motorlarından olan Unity, Vancouver da düzenlenen UNITE konferansında 2D desteğini resmi olarak duyurdu.

Bilindiği gibi Unity içerisindeki araçlarla ve 3.parti eklentilerle tamamen 3 boyutlu olarak tasarlanmış bir oyun motoru. Şirketin 2 boyut desteği resmi olarak var olmasa da geliştiriciler oyun motoru içerisindeki kamera açıları, perspektif düzenlemeleri ve 3. parti eklentilerle 2 boyutlu oyun geliştirebiliyordu. Bununda en güzel örneklerinden biri olarak Angry Birds'ün yapımcısı Rovio tarafından geliştirilen Bad Piggies isimli oyun.

unity2d

Unity, sonbaharda yayınlayacağı 4.3 sürümüyle resmi olarak iki boyut desteğini oyun moturuna eklemiş olacak. Bu destekle birlikte oyun geliştiricileri ekstra uğraşmadan tamamen iki boyut odaklı oyun geliştirebilecek. İki boyut konusunda Unity'nin elini güçlendiren unsurlardan biri de oyun motoruna entegre olarak gelen Box2d fizik motoru. Box2d oyun geliştiricileri camiasında çok popüler ve oldukça güçlü bir fizik motoru ve Unity'nin iki boyut desteğiyle birlikte arkasına büyük bir rüzgar alacağını tahmin etmek güç değil.

Unity reklam servisini duyurdu!

UNITE konferasında 2 boyut desteğinin açıklanmasının ardından şirketin CEO'su David Helgason Unity Cloud ismini verdikleri yeni servislerinin de tanıtımını yaptı.

Unity Cloud ile birlikte kullanıcıların mobil/tablet için geliştirdikleri oyunlarına reklam alabilecekler. Reklamların oyunun hangi ekranında, ne zaman çıkacağını kendileri belirleyebilecek, böylece oyuncuları çok sıkmadan belirledikleri anlarda reklam göstererek ek bir gelir modeli yaratabilecekler.

Unity Cloud ile birlikte kullanıcılar Unity ile yapılan diğer oyunlarla cross-promotion reklam gösterimi yapabilecekler. Unity Cloud ın yapmak istediğini oyun geliştiriciler Chartboost ve benzeri 3. parti araçlar sayesinde yapabiliyordu. Ancak Unity Cloud oyun motoruna tam entegre ve diğer Unity ile geliştirilen oyunlarla sorunsuz çalışabilecek olması çok büyük bir avantaj. Unity Cloud servisiyle birlikte çok büyük bir ihtiyacı karşıladığını düşünüyorum bununla birlikte şirket Glu, Supercell, Kabam gibi mobil oyun dünyasının büyük oyuncularıyla yaptığı reklam anlaşmalarını da duyurdu.

UberstrikeWPInstall

Unity-Facebook işbirliği gelişmeye devam ediyor

Unity ile Facebook 2013 Mart ayında resmi olarak ilk partnerlik anlaşmalarını duyurmuşlardı. Yapılan işbirliği çerçevesinde Unity SDK'ine yeni güncellemeyle Facebook'un sosyal özelliklerini çok daha kolay ve etkili entegre edilebilecek.

Facebook, Unity ile birlikte hardcore ve mid-core kategorisindeki oyuncuları daha fazla Facebook'a çekmeyi amaçlıyor. Hali hazırda Facebook kullanıcılarının 90 milyondan fazlası oyunlar için Unity eklentisini kurmuş ve eklentiyi kuranların sayısı 2013 ün ilk 6 ayında 3 kat artmış durumda.

Bütün bu gelişmelerle birlikte Unity için 2013 yılı sonu ve 2014 yılı ilk çeyreği oldukça ilginç geçecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.