Moda severlerin fotoğraflarını paylaştığı Pose, ABD'de kadınların yeni gözdesi

Moda severlerin fotoğraflarını paylaştığı Pose, ABD'de kadınların yeni gözdesi

Hayatımızın büyük bölümünü paylaşıyor durumdayız. Foursquare'de nerede olduğumuzu, Facebook'ta ilişki durumumuzu, Twitter'da neler düşündüğümüzü, SoundCloud'da ise ne dinlediğimizi. Peki ya kadınların satın almak için saatlerini harcadığı kıyafetleri paylaşabilecekleri bir uygulama düşünün. Pose tam da buna cevap veriyor.

Pose üyeleri zaman harcayarak seçtiği ve giydiği kıyafetleri diğer kullanıcıların beğenisine sunuyor. Gördükleri kıyafet ile ilgilenen kullanıcılar ise tek tıkla ilgili e-ticaret sitesine yönlenerek ürüne sahip olabiliyorlar.

Kullanıcıların giydiği kıyafetlerin fotoğrafını yükleyebildiği platform, bu yönüyle modanın İnstagram'ı olarak adlandırılabilir.

Pose ipad ekran görüntüsü

Beklenildiği gibi kadın kullanıcısının  yoğun olduğu uygulamada üye sayısı 2 milyonu çoktan aşmış durumda. Amerika'nın ünlü stilistlerinden Rachel Zoe'nin de bireysel yatırımcı olarak aralarında bulunması ve Upfront Ventures, True Ventures, Mousse Partners tarafından bugüne kadar 4.6 milyon dolar yatırım almış olması da kayda değer bilgiler arasında.

Süreç herkesin anlayabileceği derecede gayet basit tasarlanmış. Moda severler beğendikleri ürünün fotoğrafını çekip markası ile birlikte sisteme yüklüyorlar. Kullanıcılar ilgili markayı veya ürünü arama yaparak o ürünle çekilmiş fotoğraflara ulaşabiliyorlar. Bu aşamada ürünün fotoğrafını çeken kişiden ürün ile ilgili geri bildirim alma imkanına da sahip olan kullanıcı ürünü Facebook, Twitter ve Tumblr'da paylaşabiliyor.

Webrazzi Pro'da yer alan bilgilere göre 2013 yılında Amerika'da e-ticaretin 410 milyar dolar olması bekleniyor. Bu beklentiyi oluşturan ana etkenler tabii ki e-ticaret şirketleri. Fakat internet ekosisteminin diğer parçalarının da oturması ile e-ticaret pazarı günden güne artabiliyor. Pinterest, Polyvore gibi sosyal ticaretin güçlü oyuncuları e-ticarete yaptıkları yönlendirme ile satışları artıyor ve gerçekleşen satış üzerinden komisyonlarını alıyorlar. Pose'un da kurgulanan basit sosyal yapısı ile e-ticarete güçlü trafik sağlayacağını söylemek mümkün.

Uygulumaya iOS kullanıcıları buradan, Android kullanıcıları ise buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.