Akıllı televizyonlar Tvyo ile IP TV olma yolunda

Akıllı televizyonlar Tvyo ile IP TV olma yolunda

Anlık veri transferinin internet ile mümkün olması ve her geçen gün yaygınlaşması yenilikleri de beraberinde getiriyor. Analog yayın (anten), karasal yayın ve uydu yayını da geride bırakıp kullanıcıların zaman sınırı olmaksızın istediklerini izleyebilicekleri platformlar IP TV'ler var hayatımızda.

Yeni trend ise over-the-top (OTT) diye adlandırılan içerik yayıncılığı. Kullanıcıların istediği yerden istediği yayını izliyor olması, OTT yayıncılığının gelecekte televizyonların yerini alacağını söyleyebiliriz. Ülkemiz OTT örneklerinden Doğuş Yayın Grubu'nun girişimlerinden tvyo'yu ise geçen sene sizinle paylaşmıştık. Özellikle  mobil uygulamalar üzerinden tvyo ekranını kontrol etmeye yarayan Kumandam özelliği ile tvyo dikkatleri üzerine çekmişti.

Bugün aldığımız bilgiye göre Tvyo kullanıcıları artık Vestel, Beko ve Arçelik markalarının Akıllı TV'lerinden de ulaşıyor olacak. Çok yakında ise LG, Philips ve Samsung markalarını da dahil ederek akıllı tv kullanıcılarının büyük çoğunluğuna ulaşmış olacak.

tvyo_smart tv ilan

Yeni alınan Vestel, Beko ve Arçelik akıllı televizyonlarında yüklenmiş olarak gelen uygulama, markaların akıllı tv'lerine daha önce sahip olmuş kişiler tarafından uygulama pazarlarından indirelebiliyor. Tvyo uygulaması ile kullanıcılar özellikle Behzat Ç, Leyla ile Mecnun'un eski bölümlerine ulaşabilecek. İstanbul Kafası, Refika'nın Mutfağı gibi kendine has izleyicileri olan programları ise televizyonda yayınlandığı sırada kaçıranlar istediği zaman izleyebilicekler.

Tvyo Kumandam ile yanınızdan ayırmadığınız akıllı telefonunuzu kumanda olarak kullanabilecek televizyon kumandasını ihtiyacınız kalmayacak. Tvyo mobil uygulamaları içerisinde yer alan Tvyo Kumandam’ı, Akıllı TV ekranında çıkacak kod yardımı ile eşleştirdektin sonra  içerik değiştirebiliyor ses seviyesini ayarlayabiliyorsunuz  Tvyo’nun tüm fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.