Facebook, paylaşımları sitelere yerleştirme özelliğini herkese açtı

Facebook, paylaşımları sitelere yerleştirme özelliğini herkese açtı

Facebook’un gönderileri web sitelerine yerleştirmek için gömme özelliğini açıklamasının üzerinden bir aydan kısa bir zaman geçti. Son yapılan açıklamada ise artık bu özelliği herkesin kullanımına açıldığı duyuruldu. Böylece artık herhangi biri, başka bir kullanıcının herkese açık Facebook gönderisini, istediği siteye basit bir şekilde yerleştirebilecek.

Son bir ay içerisinde kapalı bir grup tarafından test edilen bu özellik ile yapılan geliştirmeler sonucunda Facebook, gömülen gönderilerin genişliği gibi konulardaki son ince ayarları da tamamladı.

Kullanımı oldukça pratik olan bu özellik sayesinde artık tüm kullanıcılar, uzun zamandır Twitter’dan yapılan paylaşımları sitelerine yerleştirebildikleri gibi, bundan böyle artık Facebook gönderilerini de yerleştirebilecekler.

Bu özelliği kullanmak için Facebook’taki herhangi bir gönderinin sağ üst kısmında ok işaretine tıklayarak açılan menüden “Gönderiyi Göm” seçeneğini tıklamanız yeterli. Bundan sonra karşınıza çıkan kodu kopyalayıp sitenize yerleştirmeniz gerekiyor. Eğer bir gönderiyi zaman tüneli içerisinde değil, tek başına görüyorsanız bu kez "Gönderiyi Göm" seçeneğini paylaşımın alt kısmına sağda göreceksiniz.

Facebook paylaşımları sitelere yerleştirme özelliği herkese açıldı

Bu özellik hem Facebook sayfalarının, hem de kullanıcıların gönderilerini sayfanıza yerleştirmeyi mümkün kılıyor. Fakat sadece herkese açık olarak paylaşılmış gönderileri sayfanıza gömebileceğinizin altını bir kez daha çizelim. Eğer yerleştirmek istediğiniz gönderi herkese açık olarak paylaşılmamışsa “Gönderiyi Göm” ok işaretine tıkladığınızda seçeneğini göremeyeceksiniz. Ayrıca sitenize yerleştirdiğiniz içeriğin paylaşım seçenekleri değişirse artık sitenize ilgili içerik yerine, bu mesajın artık görüntülenemediğine dair bir mesaj göreceksiniz.

Bu yeni özelliğin siteye yerleştirilen Facebook gönderisi içerisinde yer alan videoyu oynatma becerisi de bulunuyor. Şu anda için Facebook çok fazla seçenek sunmuyor, paylaşımlar aynı Facebook üzerinde göründüğü şekilde sayfalara yerleştirilebilir fakat ilerleyen zamanlarda Facebook'un özellikle genişlik konusunda bazı alternatifler sunması muhtemel görünüyor.

Facebook paylaşımları sitelere yerleştirme özelliği herkese açıldı

Konuyla ilgili olarak Facebook’un yardım sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bu sırada Facebook'un paylaşımı gömme özelliğini iş üzerinde görmek isteyenler için Webrazzi'nin davetiyeleri göz açık kapayınca kadar tükenen partisinin Facebook gönderisini aşağıya gömdük.

Daha önce de söylemiş olduğumuz gibi bu yenilik Facebook adına sosyal medya yarışında Twitter’a doğru atılmış bir adım. Kullanıcı algısı olarak Twitter, herkese açık yayın yapılan bir mecra konumunda. Facebook’ta ise herkese açık yayınlar ağırlıklı olarak sayfalar üzerinden gerçekleşiyor. Facebook bu yeni özelliği ile bireylerin de Facebook’u Twitter’ı kullandıkları gibi kullanabilmelerini istediğini gösteriyor. Facebook’un daha önce devreye sokmuş olduğu ama beklendiği kadar yaygın kullanıma bir türlü ulaşamayan abonelik sistemi de bu yeni özellik sayesinde daha anlamlı hale gelebilir.

Peki siz bu özelliğin Facebook’a ne kazandıracağını düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.