Facebook paylaşımları da web sitelerine yerleştirilebilecek

Facebook paylaşımları da web sitelerine yerleştirilebilecek

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook da sitedeki paylaşımların diğer web sitelerine yerleştirilmesinin önünü açıyor. Twitter ve Instagram'dan sonra Facebook iletilerini de diğer sitelere yerleştirmek mümkün olacak.

Yapılan resmi açıklamaya göre kullanıcılar veya sayfalar tarafından herkese açık şekilde paylaşılan iletiler diğer web siteleri tarafından kullanılabilecek.

Tek bir kod parçasıyla haber içine yerleştirilecek (embed) iletiler beğeni ve paylaşım gibi etkileşimleri Facebook'a gitmeden yapmaya imkan tanıyacak.

facebook post embed yerlestir ileti

Şimdilik sınırlı sayıda sitede görülebilecek

Facebook bu özelliği şimdilik sadece bazı yayıncılara (Bleacher Report, CNN, Huffington Post, Mashable, People) açtığı için bu yazıya bir ileti ekleyemiyoruz ama canlı bir örneği ilgili haber sayfasında görmeniz mümkün.

Bu yenilik Facebook iletilerinin etkileşim oranını artıracağı gibi, Facebook'un haber siteleri üzerinden daha gerçekçi bir şekilde hayatımıza girmesine sebep olacak. Zira özellikle ünlülerin yaptığı paylaşımlardan yazılı olarak bahsetmek veya resmini koymak çok da gerçekçi durmuyordu.

Bakalım Instagram'dan sonra Facebook paylaşımlarının da diğer sitelere entegre olması Twitter'ın yeni bir adım atmasına neden olacak mı. Hatırlatmak gerekirse Facebook, geç de olsa 'onaylanmış profiller' özelliğini devreye almış ve 'hashtag' güncellemesi ile Twitter'a bir adım daha yaklaşmıştı.

Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler şuradaki sayfaya göz atabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.