Yahoo'nun Marissa Mayer'dan sonraki 20. satın alması: Lexity

Yahoo'nun Marissa Mayer'dan sonraki 20. satın alması: Lexity

Kötü gidişine dur demek için CEO koltuğuna Marissa Mayer'ı geçiren Yahoo, Mayer'dan sonra 20. satın almasını da gerçekleştirdi. Bir büyüme stratejisi olarak çoğunlukla küçük ve orta boyuttaki internet girişimlerini satın alan şirket, kimi zaman ekip kimi zaman ise topluluk gücü/trafik ve teknolojik altyapı gibi çıkarlara odaklanmıştı.

Bu strateji dahilinde Yahoo'nun satın aldığı son girişim Lexity oldu. E-ticaret siteleri için çeşitli uygulama ve servisler (Platform as a Service) sunan şirket, eski bir Yahoo çalışanı tarafından 2009 yılında California/ABD'de kurulmuştu.

Daha önce Webrazzi'de de önemine değindiğimiz, e-ticaret platformları için yazılım üretme konusunda hizmet veren Lexity bugüne kadar 5 milyon doların üzerinde yatırım almıştı. Lexity'nin küçük ve orta çaplı e-ticaret siteleri için hazırladığı uygulamalara şuradan göz atabilirsiniz.

yahoo-lexity

Lexity yaptığı açıklamada önemli ve tanınan servislerinden olan Commerce Central ve Lexity Live'ın kapanmayacağını, bunun dışında kalan diğer tüm uygulamalarını da kısa vadede kapatmayı planlamadıklarını hatta destek ve geliştirmelerin artarak devam edeceğini açıkladı.

110'un üzerinde ülkeden müşterisi bulunan Lexity'nin Yahoo bünyesine katılmasının ardından müşterilerini koruyup koruyamayacağı merak konusu. Bu noktada Yahoo'nun da Lexity hakkında alacağı kararlar fazlasıyla kritik olacaktır. Yapılan tahminler Yahoo'nun yeni bir markalaştırma çalışmasıyla beraber Lexity'nin hayatına devam etmesine izin vereceği yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.