iPhone'unuzu satmak için en doğru zaman dilimindesiniz!

iPhone'unuzu satmak için en doğru zaman dilimindesiniz!

Geçtiğimiz yıl 12 Eylül'de iPhone 5'in tanıtımını gerçekleştiren Apple'ın, bu yıl ise 10 Eylül tarihinde yeni nesil iPhone'u tanıtacağı konuşuluyor. İddialara göre yeni nesil iPhone'un ismi de iPhone 5S olacak.

Geçtiğimiz Haziran ayında iOS 7'nin tanıtımını gerçekleştiren Apple'ın yeni nesil iPhone'u iOS 7 yüklü olarak kullanıcılara sunulacak. Şu ana kadar iPhone 5S ile ilgili konuşulan çok sayıda özellik bulunuyor.

Bunlardan neredeyse kesinleşeni ise yeni iPhone'lar üzerinde kullanıcıların parmak izlerini tanımlayabilecek olmaları. Bunun haricinde kasasının değişmesi beklenmeyen iPhone 5S'in öne çıkan diğer özellikler ise ağırlıklı olarak batarya iyileştirme, fotoğraf çekimi ve hızla ilgili.

Apple 10 Eylül'de yeni nesil iPhone'u tanıtacağını düşünecek olursak eski cihazlarınızı satmak için en doğru zaman diliminde olduğumuzu söyleyebiliriz. Cihazın Türkiye'ye gelmesinden önce tanıtılması bile iPhone 5, iPhone 4S ve iPhone 4'ün bir adım daha "eskimesi" anlamına geliyor. Bu durumun da ikinci el piyasasına etkisi muhakkak olacaktır.

Şu an piyasaya baktığımız ortalama olarak ikinci el iPhone 5'ler 1500-1700 TL, iPhone 4S'ler 900-1200 TL, iPhone 4'ler ise 600-900 TL civarında seyrediyor.

steve-jobs-iphone

Peki cihaz ne zaman ülkemizde satışa çıkar?

Eğer Apple 10 Eylül'de yeni nesil iPhone'un lansmanını gerçekleştirirse; cihazın ülkemizde Aralık ayında resmi yollarla satışa çıkacağı tahmininde bulunabiliriz.

Tabii konuyla ilgili değinilmesi gereken bir diğer nokta da Türkiye'de açılması planlanan ve hatta Apple CEO'sunun da doğruladığı Apple Store. Apple Store'un yeni nesil iPhone'un satışına yetişmesi de ihtimaller dahilinde. Böylece Türkiye normalde olduğundan daha hızlı bir şekilde yeni nesil cihazlara kavuşabilir. Bu da 10 Eylül'den sonra tahmini 2 aylık bekleme süresinin kısalacağı anlamını taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.