Leap Motion kullanıcıları 3 hafta içinde 1 milyon uygulama indirme barajını devirdi

Leap Motion kullanıcıları 3 hafta içinde 1 milyon uygulama indirme barajını devirdi

2010'un sonlarında, San Francisco/ABD'de kurulan bir şirket olan Leap Motion; Windows ve Mac işletim sistemi kullanan bilgisayarların 3 boyutlu bir hareket algılayıcı sayesinde uzaktan kontrol edilmesini sağlıyor.

Leap Motion'ın ne olduğunu detaylıca anlatan bir videoyu şuradan izleyebilirsiniz. USB ile bilgisayarınıza bağlayabildiğiniz Leap Motion'ı yine bilgisayarınıza indirdiğiniz basit bir program sayesinde kullanabiliyorsunuz. Leap Motion'a özel ayrıca bir de uygulama mağazası bulunuyor. Airspace adı verilen platformda, Windows ve Mac için ücretli ve ücretsiz uygulamalar bulunuyor.

2011'de aralarında Andreessen Horowitz'in de bulunduğu bir gruptan tohum yatırımını alan Leap Motion, 2012'nin Mayıs ayında ürünün tanıtımını gerçekleştird. Şirket bu yılın Temmuz ayında da ön sipariş yöntemiyle ürünü satın alanlar için gönderime başladı. Leap Motion bugün yaptığı açıklama ise 3 hafta içinde Airspace'de 1 milyon uygulama indirme rakamının aşıldığını duyurdu.

leap-motion-test-goruntusu

Leap Motion ekibi yaptığı açıklamada 3 hafta önce gönderimine başladıkları cihazı 100'ün üzerinde ülkeye ulaştırdıklarını, ve bu kadar kısa bir sürede 1 milyon uygulamanın indirilmiş olmasından çok mutlu olduklarını paylaştı. Twitter'da ürünü ilk kez deneyen kullanıcılar, #FirstLeap etiketiyle bu deneyimlerini sosyal medyada paylaştı. Leap Motion ekibi ise aşağıda sizlerle paylaştığımız video'da bu deneyimleri bir araya getirerek kullanıcılarına adeta teşekkür etti.

Airspace'de şu an Fruit Ninja gibi tanınmış oyunlarla The New York Times gibi büyük markaların uygulamaları yer alıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi uygulamaların bir kısmı ücretsizken bir kısmı da ücretli olarak sunuluyor.

Diğer yandan yapılan açıklamaya göre Leap Motion'a uygulama geliştirmek için yazılımsal olarak gerek duyulan yazılım kit'ini (SDK) indiren kişi sayısı 50 binin üzerinde. SDK'in indirilmesi için Leap Motion'ın yazılım sayfasına üye olmanın gerekli olduğunu da düşenecek olursak rakam bu kısa süre için hiç fena değil.

Leap Motion HP ve ASUS ile donanım ortaklığına gitti

HP ve ASUS ile donanım ortaklığına giden Leap Motion, bu şirketlerin ürettiği bazı cihazlarda gömülü olarak kullanıcılara sunuluyor olacak. Bu gibi hamleler şirketin geleceği için oldukça önemli. Bir diğer kritik nokta da Leap Motion'ın eğlence amaçlı kişisel kullanımının yanında mesleki, yani profesyonel kullanım alanlarının da ortaya çıkması olacaktır. Leap Motion'ın örneğin tıp eğitiminde veya laboratuvarlarda kullanılması satış kanalı ve kullanıcı çeşitliliği anlamında büyük potansiyel oluşturabilir.

leap-motion-webrazzi-ofisi

Webrazzi ofisinde bizim de bir adet Leap Motion'ımız var. :) İlk fırsatta deneyimlerimizi sizlerle paylaşmayı planlıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.