Firefox OS tabanlı ZTE Open, Ebay'e adım atıyor

Firefox OS tabanlı ZTE Open, Ebay'e adım atıyor

Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS, üreticilerden aldığı desteği satış alanında da görmeye başlıyor. Çinli üretici ZTE, Firefox OS temelli telefonunu Ebay'in İngiltere ve ABD mağazalarında satışa sunuyor.

ZTE'nin yaptığı resmi açıklamada ZTE Open modelinin tam olarak hangi tarihte Ebay sayfalarında görüneceği belirtilmemiş ancak her iki ülkenin mağazası da (İngiltere, ABD) ZTE Open modelinin görselleriyle donatılmış durumda.

Fiyatlar 150-180 TL arası

Fiyat olarak alt seviyede sayılabilecek bir akıllı telefon olan ZTE Open, Ebay'in ABD mağazasında 80 Dolar'a ve İngiltere mağazasında ise 60 Sterlin'e satılacak. Bu da bizim için sırasıyla 154 TL ve 177 TL anlamına geliyor.

ebay zte open firefox os ebay

Açık kaynaklı web teknolojilerini temel alan Firefox OS, hatırlanacağı üzere uygulama keşfinde kullanıcılara yeni bir deneyim sunmak niyetinde. İşbirliğinden memnun olan taraflar yani Mozilla ve ZTE, ilk kez akıllı telefon sahibi olacak kişileri hedeflediği için temel uygulamalarda (AccuWeather, Airbnb, Box, Cut the Rope, Wikipedia, EA games, Facebook, Nokia HERE, Pulse News, SoundCloud, Twitter vs.) tatmin edici olabilir ama deneyimli kullanıcıların sıkıntı yaşamayacağını söylemek hayalcilik olur.

Diğer yandan Firefox OS için uygulama geliştirmenin pek de zor olduğu söylenemez. Satış rakamlarına ve geliştiricilerin merakına bağlı olarak uygulama geliştiricilerinin bu boşluğu kapatacağını düşünebiliriz. Zira bazı uygulama geliştiriciler Firefox OS için ilk uygulama geliştirme deneyimini paylaşmaya başlamış durumda.

Hatırlatmak gerekirse Firefox OS temelli Alcatel One Touch Fire modeli İspanya, Almanya, Macaristan, Polonya ve Yunanistan'da satışta veya satışa çıkmak üzere. Mozilla Türkiye'nin de bahsettiği üzere ZTE Open'ı Ebay'den Türkiye'ye sipariş etmek gümrük şartları gereği en azından külfetli olacaktır. Ancak önümüzdeki dönemde ZTE'nin Türkiye'ye de ZTE Open'ı getireceğini düşünebiliriz. Bu konuda bilgi almaya çalışacağımızı belirtelim ve önceki anketimizi tekrar gündeme getirelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.