Zynga, OMGPOP.com'u geri satın almak isteyen OMGPOP çalışanlarını reddetti

Zynga, OMGPOP.com'u geri satın almak isteyen OMGPOP çalışanlarını reddetti

Sosyal oyunun kralı Zynga, geçtiğimiz sene Mart ayında OMGPOP isimli oyun şirketini 210 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Gerçek zamanlı oyun geliştirme konusunda önemli bir tecrübesi bulunan şirket, özellikle Draw Something adındaki oyunuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Biz de Zynga'nın 200 milyon doların üzerindeki satın almasını sizler için incelemiş, ve sebeplerden birinin de yetenek satın alması olduğunu vurgulamıştık.

Bu sürecin ardından kötü günler geçiren Zynga, Haziran ayında bünyesinde çalışan OMGPOP'u kapatacağını açıklamıştı. Çoğu OMGPOP çalışanıyla yollarını ayıran Zynga, geçen hafta da şirketin geriye kalan nadir ürünlerinden biri olan OMGPOP.com isimli oyun portalını 30 Eylül'de kapatacağını duyurmuştu.

Bu hamleyle beraber Zynga'nın Draw Something'i -Draw Something, Draw Something 2 ve Draw My Thing- internet tarihinin tozlu raflarına gömmeyeceğini, oyunun Zynga bünyesinde oynanmaya devam edeceğini belirtelim. Bu arada OMGPOP.com'daki çoğu oyun 29 Ağustos itibarıyla oynanamamaya başlayacak, platformun tamamen kapanma tarihi ise 30 Eylül 2013.

Zynga, OMGPOP çalışanların OMGPOP.com'u geri satın alma teklifini onaylamadı

Diğer yandan TechCrunch'ın haberine göre OMGPOP çalışanları, portalın Draw Someting dışında kalan oyun ve diğer yasal haklarını şirketten geri satın almak için Zynga'yla konuşmuş, ancak Zynga söz konusu teklifi onaylamamış.

mark-pincus-ve-don-mattrick
Zynga'nın Don Mattrick'i CEO koltuğuna getirmesi ve yeniden yapılanmasından sonra bu karar hiç şaşırtıcı olmadı diyebiliriz

Sizlere geçen ay Zynga'nın yeni CEO'su olan Don Mattrick'i tanıtmıştık. Mattrick'in gelişi, kariyerinde oyun konsolları ile yakaladığı başarı da düşünülecek olursa, aslında Zynga için oldukça önemli bir adımdı. Şirketin bu kararını, genel olarak gelir modeli ve oyun tarzındaki değişimin bir parçası olarak da görebiliriz.

Tabii diğer yandan Zynga'nın OMGPOP satın alması, yaklaşık 1 senede yaşanan çok sayıdaki ve bir çoğu da beklenmedik gelişmeyle hafızalarda yer edecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.