Zynga, 440 gün önce 180 milyon dolara satın aldığı OMGPOP'u kapatıyor

Zynga, 440 gün önce 180 milyon dolara satın aldığı OMGPOP'u kapatıyor

Zynga'nın geçen sene satın aldığı şirketlerden biri olan ve Draw Something ile dikkatleri üzerine çeken OMGPOP, oyun sektörüne veda ediyor. Zynga ve OMGPOP yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre OMGPOP'un kapatılmasına karar verilmiş durumda.

Oyun meraklılarının bildiği üzere Zynga, geçen sene Mart ayında gerçekleşen satın anlaşmasıyla OMGPOP'a toplamda 210 milyon dolar ödeyecekti. Bu rakamın 180 milyon doları OMGPOP'a giderken, 30 milyon doları ise üst yönetime tanınan 'earn-out' olarak belirlemişti.

Ancak aradan geçen yaklaşık 440 gün sonra Zynga, söz konusu satın almadan memnun kalmadığını gösterdi. Yapılan hesaplamalara göre Zynga, OMGPOP'e sahip olduğu her gün 400 bin dolar ödemiş oluyor.

Zynga 520 kişiyi işten çıkarıyor

Zynga'nın borsadaki yatırımcılarını memnun etmek ve mali tablolarda başarıya ulaşabilmek için önlemler aldığını söylemek mümkün. OMGPOP'un kapatılma kararının açıklanmasından önce şirket, Zynga çalışanlarının işten çıkarma yönünde bir karar almıştı. Bu karara göre Zynga, 520 kişinin çalışan ile yollarını ayırdı. Söz konusu hamleyle şirketin yılda 80 milyon dolar civarında tasarruf edebileceği paylaşılan bilgiler arasında.

Zynga'nın bu kararının oyun sektörü açısından nasıl karşılanacağını şimdiden tahmin etmek güç. Ancak büyük şirketlerin küçük şirketleri satın alması konusuna daha eleştirel yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.