Apple patlayan yan üretim şarj cihazları için geri alma programını duyurdu

Apple patlayan yan üretim şarj cihazları için geri alma programını duyurdu

Apple bugün yaptığı açıklamayla son dönemde çokca başını ağrıtan yan üretim şarj cihazlarını değiştirme programını duyurdu.

Basılı ve görsel basında son haftalarda arka arkaya çıkan yanan patlayan iPhone haberleri sonrasında harekete geçen şirket, kısa bir süre için 10 dolar karşılığında orjinal Apple şarj cihazı satışına başladı.

Amerika'da ve tahmin edebileceğiniz gibi yan üretim cenneti olan Çin'de uygulanmaya başlanan program ile eski şarj cihazlarını getiren kullanıcılar, yeni şarj cihazlarını 10 dolar veya karşılığı yerel para birimi karşısında alabilecekler.

Yan ürünlerinin yüksek fiyatıyla kullanıcıların eleştirisini alan Apple, aslında diğer üreticilerin de kendi cihazlarına farklı aksesuarlar yapmasını destekliyor. Resmi satış sitesinde diğer üreticilere de yer veren Apple, bu şekilde en azından birkaç üreticiyi onaylamış durumda.

usb-charger

Apple bu programla her ne kadar kullanıcıların iyiliği için bir çalışma yapmış olsa da eleştirilerden kurtulamayacaktır. Apple'ın normalde de pahalı olan yan ürünleri, ülkemiz gibi uzak pazarlarda vergilerle de birleşerek kullanıcılar için aşırı fiyatlara ulaşabiliyor.

Örnek verecek olursak bahsi geçen iPhone şarj üniteleri Amerika'da 19 dolardan yani TL karşılığı 36 TL'den satılırken, Türkiye'de aynı cihaz 50 TL'den satılıyor. Kulaklıklarda ise Amerika fiyatı 56 TL'yken bizdeki fiyatı 84 TL. Geçen yıllara göre nispeten fiyat aralığı kapansa da hali hazırda yüksek fiyata sahip ürünleri farklı ülkelerde daha yüksek ücretlere almak kullanıcıları yan sanayide üretilen ürünlere itiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.