ABD'de 258 bin aktif melek yatırımcı bulunuyor [İnfografik]

ABD'de 258 bin aktif melek yatırımcı bulunuyor [İnfografik]

Ülkemizde internet girişimciliği denildiğinde sık sık yapılan tartışmalardan biri de Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nin internet girişimciliği ve yatırımcılığı gibi konularda ne gibi farklarının olduğu, ayrıca bu farkların nasıl kapatılabileceği konusu.

Söz konusu tartışma her yapıldığında mutlaka değinilen noktalardan biri de ABD'nin sahip olduğu yatırımcı -melek, risk sermayesi şirketler vs- sayısının ülkemize göre kat be kat yukarıda olması ki bu durum ister istemez tüm ekosistemi etkiliyor.

Örneğin ülkemizde çok az sayıda yatırımcı bulunmasından dolayı varolan yatırımcılar da yatırım yapacakları girişime başka bir kişinin yatırım yapma ihtimalinin düşük olmasından dolayı çekimser davranıyor. Ya da yatırımcı bulamayan girişimciler, daha az risk ve inovasyon bulunan projelere yöneliyorlar.

Bugün sizlerle paylaşacağımız infografikte de ABD'nin sahip olduğu yatırımcı ekosistemiyle ilgili çok sayıda veri bulunuyor. Bu arada rakamları paylaşmaya başlamadan önce belirtelim, infografik internet girişimciliği değil, genel olarak girişimciliği ele almakta.

En çok öne çıkan sektör sağlık ve kişisel bakım

Startups.co tarafından hazırlanan infografiğe göre ABD'de bir yılda ortalama 20 milyar dolar gibi bir rakam; startup yani başlangıç düzeyindeki şirketlere yatırım yapılarak harcanıyor. Bir yıl içinde yatırım yapılan şirket sayısı ise 60 bin dolaylarında.

Gelelim şirketlerin hangi turlarda yatırım aldıklarına. İnfografiğe göre şirketlerin yüzde 40'ı erken aşama, yüzde 39.2'si tohum, yüzde 18.5'i ise büyüme aşamalarında yatırım alıyor. Şirketlerin sektörlere göre dağılımında da yüzde 30 ile sağlık ve medikal, yüzde 15 ile bio-tek, yüzde 16 ile yazılım ve yüzde 5 ile ise bilgi teknolojileri alanları dikkat çekiyor.

İnfografiğe göre ABD'de girişimcilik konusunda en çok öne çıkan eyaletler ise sırasıyla; Washington DC, Nevada, New York, Florida ve Californaia. Hemen aşağıda bahsettiğimiz infografiği bulabilirsiniz.

angel-investors

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.