Yenilenen yapısıyla Dr.com.tr, online müzik ve dijital film alanında büyümeyi planlıyor

Yenilenen yapısıyla Dr.com.tr, online müzik ve dijital film alanında büyümeyi planlıyor

Bu yılın Nisan ayında idefix'i satın alan Doğan Medya Grubu, Türkiye'nin en büyük online kitapevlerinden biri olan idefix'i kendisine ait olarak D&R bünyesine dahil etmişti. Son olarak bu haberle gündeme gelen D&R'ı ve şirketin e-ticaret mağazası olan dr.com.tr'yi bu yazıda yakından inceleyeceğiz.

2000 yılından beri faaliyet gösteren dr.com.tr üzerinde 200 bine yakın ürüne ulaşabiliyorsunuz. Söz konusu ürünler temel olarak kitap, e-kitap, film, müzik, elektronik, oyun&konsol, dergi, kırtasiye ve hobi&oyuncak kategorileri altında toplanıyor.

D&R.com.tr yenilenen tasarımı ve yeni projeleriyle önemli bir potansiyeli barındırıyor. Sadece web'de değil, aynı zamanda iPhone ve iPad için özel olarak tasarlanan uygulamalar ile mobilde de yer arıyor. Android uygulaması için de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtelim.

"Ülkemizde e-kitaplara olan ile son 1 senede istirarlı bir şekilde yükseliyor"

drcomtr-e-kitap

E-kitap konusunda ülkemizdeki en büyük oyunculardan biri olan D&R'ın Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu ile konuştuğumuzda kendisi e-kitaplara olan ilgilinin yurtdışı ile kıyaslandığında henüz yeterli olmadığını söylüyor. Ancak özellikle son 1 senede istikrarlı bir yükseliş gözlemlediklerini paylaşıyor. Demircioğlu'na göre burada en büyük etki mobil dünyaya duyulan ilgilin artışı ile satılan cihaz sayısı. Bu arada D&R'ın e-kitap uygulaması henüz 1 aydır yayında olmasına rağmen 1.500 kez indirilmiş. Dr.com.tr'de bulunan toplam e-kitap sayısı ile 10 bine yakın.

Demircioğlu'nun e-kitap konusundaki son sözleri ise şu şekilde: "Gelecekte ülkemizde e-kitap okuyuculuğunun teknoloji trendleri ile birlikte gittikçe artacağını söyleyebiliriz. Yayıncıların ise bu yeni nesil okuma kültürüne ayak uydurması ve yayınlarını bu trendler ışığında okuyucularına sunması kaçınılmaz olacaktır".

D&R ve DMC'nin işbirliği ile yayın hayatına başlayan yasal online müzik platformu: Music Club

drcomtr-music-club

Dr.com.tr bünyesinde yer alan projelerden biri de Music Club. D&R ile DMC işbirliği ile geçen yıl ortaya çıkan platformda 200 bin adet yerli şarkı yer alıyor.

Kürşat Demircioğlu bu konuyla ilgili olarak ise Türkiye'deki dijital müziğe ilişkin yeni düzenlemelerle beraber Music Club gibi yasal platformların öneminin daha da artacağını vurguladı. Music Club yayına başladığı 1 yıl içinde yüzde 50'lik bir büyüme sağlarken platformun gelecek hedefi ise bu 1 sene içinde yakaladığı rakamın altında kalmamak.

Online müzik sektöründe özellikle yeni yasal düzenlemelerle beraber Music Club gibi oyunculara karşı olan talep gittikçe artacaktır. Music Club da DMC (Doğan Music Company) ile ortaklığının da avantajıyla bu piyasada kendine önemli bir yer edinebilir.

Dr.com.tr dijital film dönemi

Dr.com.tr ile ilgili bir diğer haber de platformun kısa bir süre içinde dijital film satışına başlayacak olması. Filmseverler söz konusu platform üzerinde kiralama ya da satın alma yöntemleriyle dilediği filmi istediği zaman izleyebilecek.

Kullanıcılar kiraladıkları filmi 48 saat içinde bilgisayarlarına indirmeden ya da dilerlerse indirmek suretiyle izleyebilecekler. Satın alınan filmler ise aynı yollarla ve süre sınırı olmaksızın izlenebilir olacak. Şu anda 1000'e yakın yerli ve yabancı filmin arşivde bulunduğunu ve yeni çıkan filmlerinde de güncel olarak platform üzerinde izlenebilir olacağını belirtelim.

1 milyon üye, 100 bin günlük ziyaretçi

drcomtr-anasayfa

Dr.com.tr hakkında biraz da rakam vermek gerekirse 1 milyon üyeye yaklaşan e-ticaret platformunun günlük olarak ise 100 bin ziyaretçi sınırını aştığını görüyoruz. Aylık 10 milyonun üzerinde sayfa görüntüleme yapan dr.com.tr'nin iPhone uygulaması 115 bin, iPad uygulaması ise 50 binden çok indirilmiş.

Arkasında Türkiye internet ekosistemi için önemli bir şirket bulunan dr.com.tr, aynı zamanda 25 ilde toplam 131 mağaza ile hizmet veren D&R'ın gücünden de birçok anlamda yararlanıyor. Yukarıda bahsettiğimiz vizyoner projelerle beraber dr.com.tr'nin adını çok daha fazla duymaya başlayabiliriz.

Tüm bunların dışında dr.com.tr'nin e-kitap, dijital film, online müzik ve farklı platform için mobil uygulamalar gibi özellikleriyle eğlence ve sanat denildiğinde online dünyada akıllara gelen ilk isim olması da muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.