Google’dan Android tabanlı, kamera ve hareket sensorlu Apple TV rakibi mi geliyor?

Google’dan Android tabanlı, kamera ve hareket sensorlu Apple TV rakibi mi geliyor?

İnternetin devasa bir sektörü nasıl dönüştürdüğüne gerçek zamanlı olarak tanık olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bir yüzyıla yaklaşan geçmişe sahip televizyon sektörü, yaklaşık son 5 yıl içerisinde inanılmaz bir değişim geçiriyor. Tabi ki bu değişime neden olan en büyük etmen yeni nesil yayıncılık firmaları ile teknoloji devleri.

Örneğin Apple’ın 2007 yılında piyasaya sürdüğü Apple TV belki türünün tek örneği değildi ama bu değişim sürecinin hızlanmasında en önemli rolü oynayan aktörlerden biri oldu. Sonrasında ise değişim daha da hızlandı. Apple şu sıralar reklamlardan kurtulmanın yollarını arıyor. Samsung da dahil pek çok büyük firma kendi Apple TV alternatiflerini geliştiriyor.

Bu konuya pek de uzak olmayan Google ise iddialara göre etkileşim seviyesini çok üst düzeye çıkartacak bir alternatif üzerinde çalışıyor…

İddia, bu tip konulardaki duyumlarının önemli bir kısmı doğru çıkan Wall Street Journal’dan geldi. WSJ’ın adını açıklamadığı “konuya yakın” kaynaklarına göre Google şu sıralarda üzerinde bir video kamera ve hareket sensoru bulunan bir cihazın prototipini hazırlamış durumda.

Hangouts desteği fark yaratabilir

Fakat bu cihazın sizlere dün tanıttığımız Chromecast ile bir ilgisi olmadığını da belirtelim. Chromecast büyük oranda Apple’ın Air Play özelliğine bir yanıt ve internetteki video içerikleri hemen her TV’ye taşıma imkanı sunuyor.

WSJ’ın bahsettiği cihaz ise biraz daha farklı. Cihazın en önemli özelliği Google’ın video konferans alt yapısı Hangouts desteğinin olması. Üzerindeki kamera ve hareket sensörü ile Google, Hangouts özelliğini oturma odalarına getirme niyetinde gibi görünüyor. Bu arada yan bir not olarak Intel’in de benzer bir çalışması olduğunu hatırlatalım.

Cihazın prototipinin bu yıl içerisinde düzenlenen CES konferansında Andy Rubin tarafından demosunun yapıldığı iddia edilen cihazın Google I/O’da ortaya çıkmamış olması ise projenin akıbeti hakkında soru işaretlerine neden oluyor.

Google’ın bu büyüyen ve değişen TV pazarı içerisinde kendisine sağlam bir yer bulmak istediği kesin. Var olan Google TV’nin ötesinde, Android’i önemli bir akıllı TV işletim sistemi olarak konumlandırmak ve Chromecast gibi ilginç alternatifler ile öne çıkmaya çalışıyor. Video konferans özelliğine sahip bir TV kutusu bu konuda dikkat çekici bir atılım olabilir.

Google şu an için bu konuda yorum yapmadı ama yakın zamanda Google’ın TV açılımları ile ilgili daha çok haber alacağımız kesin gibi…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.