Google, Kuzey Amerika internet trafiğinin 1/4'ünü çekiyor

Google, Kuzey Amerika internet trafiğinin 1/4'ünü çekiyor

Dünya devi internet şirketlerinin sunucu altyapıları içinde Google'ın yeri giderek büyüyor. Kaliforniya merkezli şirket Kuzey Amerika'daki internet trafiğinin 1/4'ini kendi üzerine çekiyor.

Başta Youtube olmak üzere bir çok hizmetiyle küresel internet trafiğinden pay alan Google, 3 yıl önce dünya trafiğinden yüzde 6 oranında pay alıyordu.

Google'ın dünya nüfusunun 1/4'üne sahip Çin'e giremediğini düşünürsek bu rakam oldukça çarpıcı sayılabilir. Ancak Google'ın Kuzey Amerika'daki üstünlüğü karşı konulamaz bir büyüklüğe doğru yol alıyor.

google sunuculari

Video, arama, harita ve mobil servisler için kullanıcılarının her gün milyonlarca sorgusuna cevap veren Google, Deepfield tarafından yapılan çalışmaya göre Kuzey Amerika'daki akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve internete erişen diğer cihazların yüzde 60'ından fazlası günde en az bir kez Google sunucularına uğruyor.

Google'ın çektiği trafik 3 kıtada 13 bölgedeki sunucularıyla dünyaya hizmet sunarken, söz konusu istatistiğin internet servis sağlayıcılar üzerinden geldiği ve Google'ın büyüklüğünün sanılandan daha büyük olabileceği de dile getiriliyor.

Petabyte çağına geçtiğimiz bu dönemde Facebook'un eski fotoğraflar için soğuk sunucu deposu kurduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.