Ebay, Avrupalı ilan servisi 2dehands'i satın aldı

Ebay, Avrupalı ilan servisi 2dehands'i satın aldı

ABD ve Avrupa'nın önde gelen pazaryeri Ebay biraz önce yaptığı açıklamayla Hollanda ve Belçika bölgesine hitap eden 2dehands, pazar yeri girişimini satın aldığını duyurdu.

Ebay'in 2dehands çatısı altında satın aldığı girişimler arasında 2dehands.nl2ememain.be ve 2dehands.be yer alıyor. Satın alma bedeli konusunda bir açıklama ise yapılmış değil.

1997'de kurulan 2dehands'in büyüklüğüne baktığımızda ise ayda 5.5 milyon ziyaretçiye 300 milyon sayfa görüntülenmesi yaptığını görüyoruz ki bu küçük Benelüks ülkeleri için oldukça iyi bir rakam.

Screen Shot 2013-07-23 at 2.29.50 PM

Amsterdam ve Brüksel'de ofisleri bulunan ve Belçika'da market lideri konumunda olan 2dehands, şüphesiz eBay'i Avrupa'da daha da güçlü bir hale getirecek. 2dehands.be ve 2ememain.be'nin Gittigidiyor gibi kendi markasıyla yerel siteler olarak yola devam edecek ama artık Ebay teknolojilerinden faydalanmak gibi bir lüks ile bunu yapacak.

IEG'nin 10. başarılı yatırım işlemi

IEG Investment Banking Group tarafından yürütülen satın almanın Avrupa için önem taşıdığını da eklemek gerek. Hatırlarsanız IEG - Investment Banking Group'tan Stefan C. Heilmann Webrazzi Startup 2012 etkinliğinde konuşmacı olarak girişimcilere tavsiyelerde bulunmuş ve kendisiyle bir röportaj yapmıştık.

IEG_investment-banking-group

IEG, 2dehands satın almasıyla 10. yatırım sürecini başarıyla tamamlamış oldu ki bunlar arasında Tasit.com ve Songza gibi ismini bileceğiniz girişimler de var. Merkez ofisi Berlin'de olan IEG'nin Amsterdam'da da ofisi var ve gelişmekte olan ülkelere ilgi gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.