Türkiye, spor sitelerine erişimde Avrupa'da ilk sırada

Türkiye, spor sitelerine erişimde Avrupa'da ilk sırada

comscore datamineDün dijital spor medya şirketi Perform Group'un satın almasından bahsetmiştik, tam da bunun üzerine Comscore spor sitelerinin Avrupa'daki erişim oranıyla ilgili önemli bir rapor yayınladı.

Avrupa ülkelerinde spor sitelerinin toplam internet nüfusuna oranını gösteren tabloya göre  ilk sırada Türkiye yer alıyor. Türkiye'de spor siteleri internet kullanıcılarının yüzde 79'una ulaşmayı başarıyor. İkinci sıradaki İrlanda'da bu oran yüzde 67'de, 3. ülke İspanya'da ise yüzde 62'de kalıyor. turkiye spor siteleri avrupa istatistik

18 pazar, 187 milyon ziyaretçi

18 Avrupa pazarını inceleyen ve 187 milyon kişinin Mayıs ayında spor sitelerini ziyaret ettiğini söyleyen Comscore'a göre en sık ziyret edilen siteler Yahoo Sports, Goal Sites ve Eurosport.

Perform Group'un ülkesi Birleşik Krallık'ta bile internet kullanıcılarının yüzde 56'sı spor sitelerini ziyaret ediyor. Bu da Maçkolik'in satın alınmasının neden önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Elimizde net rakamlar olmasa da Maçkolik sitelerinin Türkiye'deki özellikle futbol meraklısı (diğer sporlara olan ilgi malumunuz) kitleyi kendine çektiğini biliyoruz.

Diğer yandan Futbolburada.com gibi yeni mecraların açılmasına da şaşırmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.