Hasbro, 112 milyon dolar karşılığında mobil oyun geliştiricisi Backflip Studios'un çoğunluk hissesini aldı

Hasbro, 112 milyon dolar karşılığında mobil oyun geliştiricisi Backflip Studios'un çoğunluk hissesini aldı

Dijital dünya fiziksel pazarın bilinen isimlerini kendine çekmeye devam ediyor. Oyuncak üreticisi Hasbro, tanınmış mobil oyunların geliştiricisi Backflip Studios'un yüzde 70'lik hissesini satın aldı.

Paper Toss, Dragonvale, NinJump ve son zamanlarda indirdiğim Outworded gibi kaliteli oyunlar geliştiren Backflip Studios, nakit 112 milyon dolar karşılığında çoğunluk hissesini Hasbro'ya devretti. 2009 yılında kurulan şirket bu yatırımla değerini 3.5 yılda 160 milyon dolara yükseltmiş oldu.

Screen Shot 2013-07-09 at 12.44.22

Şimdiye kadar dışarıdan yatırım almadan ilerleyen Backflip Studios'un oyunları şimdiye kadar  300 milyon indirme sayısına ve 30 milyon aylık aktif oyuncuya ulaşmış. Bundan sonra kendi oyunlarını yapmaya devam edecek olan Backflip Studios, Monopoly ve Transformers gibi Hasbro ürünlerine yönelik oyunlar da geliştirecek.

Kârlılığı artırmak için yatırım almayı tercih eden Colorado (ABD) merkezli Backflips Studios, mobil oyun pazarında yükselen oyun geliştiricilerine yeni bir örnek. Japon oyun devi GREE'nin 210 milyon dolarlık Funzio satın alması ve Zynga'nın 180 milyon dolarlık OMGPOP satın alması da bu gruba dahil edilebilir fakat bunlardan hiç birinin 1 milyar dolar değerlemeye koşan Supercell kadar ses getirmediği de malum.

Türkiye'de ise mobil oyun alanında yeni girişimler çıkmaya devam ediyor ama yatırım konusunda geriden geldiğimizi görüyoruz. Mobil oyun treni kaçmadan bir kaç hızlı yatırımcının adım atmasını merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.