Doğan Online, Evmanya'nın büyümesini 5 milyon TL'lik yeni yatırımla destekledi

Doğan Online, Evmanya'nın büyümesini 5 milyon TL'lik yeni yatırımla destekledi

Mart 2012'de Doğan Online tarafından çoğunluk hissesi satın alınan Evmanya'nın bir süredir yabancı yatırım şirketleriyle görüşmeler yaptığını duyuyorduk. Konuyla ilgili kısa süre önce şirketin kurucusu ve Genel Müdürü Aslı Gökdere ile görüşmüştüm ve yatırımcı arayışının özellikle stratejik ortaklık boyutunda olduğunu belirtmişti.

Bugün Aslı Gökdere ile tekrar görüştüm ve yabancı yatırımcılarla görüşmeler devam ederken, Evmanya'ya Doğan Online'dan büyümeyi destekleme amaçlı 5 milyon TL'lik yeni bir yatırım geldiğini paylaştı.

Geçen 1 yıl içinde hem Wired'ın "Avrupa'da en dikkat çeken 100 girişim" listesinde hem de Red Herring'in "Avrupa'nın en iyi 100 teknoloji şirketi" listesinde yer alan Evmanya, kurucusu Aslı Gökdere'den aldığım bilgiye göre son 1 yıl içinde de 9 kat büyüme göstermiş.

Şu anda bünyesinde 85 bin farklı çeşit ürün barındıran şirket, grup içinden sağladığı 5 milyon TL'lik yatırımı pazarlamanın yanı sıra teknik altyapı, satış sonrası hizmet ve insan kaynağına aktarmayı planlıyor.

Konu Evmanya'yla ilgiliyken yatırım haberinin yanı sıra şirketten ilginizi çekebilecek 2 yeniliği de hızlıca paylaşmış olayım. Pazarlama modelinde içeriğe çok önem veren şirket, Evmanya e-dergi'nin 22. sayısı yayınlanmış. Ayrıca özel ev dekorasyon çekimleri ile kullanıcılarına alışveriş fikirleri sunan Evfikir bölümü de kısa süre önce yayına girmiş.

Tekrar yatırım konusuna dönelim...

Kişisel görüşümü soracak olursanız, Evmanya'nın kendi grubundan aldığı 5 milyon TL yatırımla yabancı yatırımcı görüşmeleri esnasında eli kuvvetlenmiş olacaktır ve bu da stratejik ortak arayışında daha güçlü ve büyük bir anlaşmaya zemin hazırlayacaktır. Kaldı ki, Aslı Gökdere ile yabancı yatırımcı arayışları hakkında görüştüğümde yabancı yatırımcıların Evmanya'ya yatırımla ilgili ilk soracakları sorunun, "Doğan Online neden kendisi yatırım yapmıyor?" olacağını söylemiştim. Gerçekleşen yatırımla sanırım bu soru da ortadan kalkmış oldu ve bizler de grup içi yatırım örneklerinden belki de ilkini Doğan Online ve Evmanya arasında görmüş olduk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.