Apple ucuz, renkli ve 5.7 inçlik iPhone'u tartışmaya başladı

Apple ucuz, renkli ve 5.7 inçlik iPhone'u tartışmaya başladı

Geçen hafta düzenlenen WWDC'de iOS 7, yeni Mac bilgisayarlar ve iTunes Radio ile dikkat çeken Apple, artık tüm odağını yeni iPhone'a doğru kaydırmaya başladı. Eylül ayında pazara sunulması beklenen yeni iPhone hakkındaki söylentilere her geçen gün yeni bir ayrıntı ekleniyor.

Bu kez Reuters'ın farklı kaynaklardan aldığı bilgilere göre yeni iPhone modelleri arasına ucuz fiyat etiketine sahip bir cihaz eklenecek. Tahmin edildiği gibi bu model plastik kasalı bir iPhone modeli olacak ve kullanıcılara farklı renk seçenekleri sunulacak. Cihazın fiyatının 99 dolardan başlaması bekleniyor.

Şirketten sızan bilgiler arasında en önemlisi ise yeni iPhone'nun beklenenden daha büyük bir ekran boyutu seçeneklerine sahip olması. Bu bilgiye göre kullanıcılara iki farklı ekran seçeneği sunulacağı Reuters'in öne sürdükleri arasında. Söz konusu ekran boyutlarının ise 4.7 inç ve 5.7 inç olması bekleniyor.

Şu ana kadar hemen hemen tüm iPhone modelleri Foxconn'da üretilmişti. Ancak Apple, daha ucuz iPhone üretebilmek için yeni bir üretici şirket arayışına girmişti ve iddialara göre Pegatron ile anlaşarak ucuz iPhone için en önemli adımı atmıştı.

'Phablet' segmentine girecek

Haberde paylaşılan söylentiler gerçekleşirse Apple, 5.7 inçlik model ile 'phablet' yani telefon ve tablet arası segmentte yer almış olacak. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse Apple resmen Samsung'a meydan okumuş olacak. Galaxy Note serisiyle yeni bir kullanım deneyimi sunan Samsung'a önemli bir rakip gelmiş olacak.

Paylaşılan haberlerin hepsinin şu an için söylenti olduğunu ve şirketten resmi bir açıklama yapılmadığını hatırlatalım. Ancak Apple söylentilerinin hemen hemen hepsinin gerçekleştiğini ifade etmek mümkün. Eylül ayını bekleyerek Apple'ın nasıl bir adım atacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.