WWDC'de yeni Macbook Air ve Mac Pro modelleri tanıtıldı

WWDC'de yeni Macbook Air ve Mac Pro modelleri tanıtıldı

Apple’ın geliştiricilerini bir araya getirdiği ve bu yıl 24. kez düzenlenen The Apple Worldwide Developers Conference’ında (WWDC) yeni Apple ürünleri görücüye çıktı. Bu yıl tanıtılan modelleri ise yeni Macbook Air ve yeni Mac Pro oldu.

Apple'ın ultrabook segmentindeki dizüstü bilgisayarı olan Macbook Air güçlenerek yenilendi. Paylaşılan bilgilere göre yeni Macbook Air batarya konusunda oldukça iddialı görünüyor. Şarjının tüm gün kullanılabileceği iddia edilen Macbook Air şarjı 11 inç modelin 9 saate kadar, 13 inçlik modeli ise 12 saate kadar kullanılabiliyor. Donanım konusunda da güçlenen yeni Macbook Air'larda grafik işlemci 2 kat, Wi-Fi bağlantıda 3 kat hızlanmış durumda.

Yeni Macbook Air'ların fiyatlarıysa 11 inçlik model 999 dolardan, 13 inçlik model ise 1099 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunulacak. İki yeni model de kullanıcılarla bugün buluşuyor.

wwdc-2013-macbook-air

Mac Pro tamamen değişti

WWDC 2013'te tanıtılan ürünlerden bir diğeri de Apple'ın masasütü bilgisayar modeli olan Mac Pro oldu. Kasa tasarımı olarak tamamen değiştirilen Mac Pro güçlendirilen özellikleriyle dikkat çekiyor. İşlemci hızı bakımından önceki modellere göre 2 kat daha hızlanan yeni Mac Pro'da, 'Thunderbolt 2' girişi ve 2.5 kat daha hızlı bir ekran kartı bulunuyor. Öte yandan Mac Pro'nun tamamen ABD'de üretileceğini paylaşalım.

wwdc-2013-mac-pro

Yeni Mac Pro'nun çıkış tarihi ve fiyatları WWDC'de paylaşılmadı. Ancak tahminlerimize göre 2-3 ay içinde kullanıcılarla buluşacağını tahmin ediyoruz.

Apple masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarında her ne kadar söz sahibi olamasa da tanıtılan cihazların gerek donanım gerekse tasarım olarak iddialı olabileceği aşikâr. Özellikle söz konusu pazarlardaki cihazların donanım özelliklerini düşünecek olursak Apple'ın çıtayı biraz daha yukarıya taşıyabileceğini düşünüyoruz.

WWDC 2013 için hazırladığımız haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

*Görsel kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.