Aramex'in kurucusu ve eski CEO'su Fadi Ghandour Yemeksepeti.com yönetimine katıldı

Aramex'in kurucusu ve eski CEO'su Fadi Ghandour Yemeksepeti.com yönetimine katıldı

Yemeksepeti, General Atlantic'den aldığı 44 milyon dolarlık yatırımın ardından yurtdışı operasyonlarını geliştirmeye başlayacağından haberdardık.

Yemeksepeti’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki markası foodonclick.com, bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Katar'da da hizmet vermeye başlamıştı. Böylece bu uluslararası büyümenin ilk sinyallerini de böylece almıştık.

Lojistik ve kurye taşımacılığı konusunda MENA bölgesinin en büyük firmalarından olan Aramex'in kurucusu ve eski CEO'su Fadi Ghandour'un Yemeksepeti.com'un yönetim kuruluna katılmasıyla birlikte, Yemeksepeti'nin yurtdışı operasyonu da bir hayli güçlenmiş oldu.

Fadi Ghandour, bölgede önemli bir isim. Kurucusu ve eski CEO'su olduğu Aramex girişiminin yanı sıra, ilk Arapça internet portallarından biri olan Maktoob'un kurucusu. Bu arada kendisinin Maktoob girişimini, Yahoo'ya sattığını belirtmemizde de fayda var. Ghandour'un girişimcilik yönünün yanı sıra, kendi kurduğu risk sermayesi şirketi MENA Ventures Investments da bulunuyor.

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'dan aldığımız bilgilere göre Fadi Ghandour ile birlikte çalışılması, Ghandour'un fikirlerinden ve bölgedeki tecrübelerinden yararlanmak olacak. Nevzat Aydın, Yemeksepeti'nin hedeflerini ve vizyonunu paylaştıklarında, kendileriyle aynı heyecanı hisseden Ghandour'un, ekibin parçası olduğunu belirtti. Ancak lojistik anlamda Ghandour'un kurucusu olduğu Aramex ile bir işbirlikteliği şu anda olmayacak. Fakat Fadi Ghandour'un yönetim kurulundaki varlığı, Yemeksepeti'nin yurtdışı operasyonuna da ciddi bir güç katacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.