Anonymous bağımsız haber sitesi ile ilgili planlarını duyurdu

Anonymous bağımsız haber sitesi ile ilgili planlarını duyurdu

İnternet her geçen gün yaşamlarımızın, alışkanlıklarımızın bir parçasını daha değiştiriyor. Eskiden haber almak için çok daha kısıtlı kaynak varken bugün sayısız haber kanalı, gazete ve haber sitesi her gün hemen her konudaki sayısız haberi bizlere iletiyor. Fakat bu haber kaynaklarından bazılarının diğerlerine göre daha popüler olması, diğer kaynakların görünürlüğünü de etkiliyor.

Hacktivist grup Anonymous bundan bir süre önce bu düşünce ile yola çıkarak bağımsız haber kaynakları ve habercilerin paylaşımlarını dağınık olarak takip etmenin zorluğunu ortadan kaldıracak bir haber sitesi hazırlamak için harekete geçmişti. Bunun için Indiegogo üzerinden 55 bin doları bulan bir destek de toplayan grup konuyla ilgili planlarını da paylaştı.

Pastebin ve Pastebay üzerinden paylaşılan bilgilere göre Anonymous, özellikle yoğun bir Twitter entegrasyonuna sahip olacak sitenin basit ve kullanımının pratik olacağını söyledi. Bağımsız kaynakların yanı sıra YouTube, Vimeo gibi kaynaklardan videoların da yer alacağı haber sitesinde bireylerden de içerik kabul edileceğini fakat içeriğin kalitesini sağlamak için belli standartlar bulunacağı da belirtildi. Bildiri de son günlerde Türkiye’de ana akım medya kanallarına yöneltilmiş eleştirilere de değinildi ve bu sitenin bu gibi sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediğine yer verildi.

Idiegogo üzerinden 2000 dolar toplama amacıyla başlayan Anonymous haber sitesinin ulaştığı rakam, Anonymous’un artık Yahoo’ya ait olan Tumblr’daki oluşumdan daha bağımsız bir platforma geçme isteği için fazlasıyla yeterli olacak gibi görünüyor.

Türkiye’de son günlerde gerçekleşen Gezi Parkı eylemleri ile ilgili haberlerin akışında yaşanan sıkıntılar önemli bir gündem maddesi oldu. Yandex.com.tr’nin “Haberler” bölümünde özel bir “Gezi Parkı” sekmesi oluşturması da bu konuyla ilgili haberlerin pek çok farklı kaynaktan bir arada takip edilebilmesini kolaylaştırması açısından kullanıcılar adına önemli bir gelişme oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.