David Karp, Tumblr’ı Yahoo’ya neden sattığını açıkladı!

David Karp, Tumblr’ı Yahoo’ya neden sattığını açıkladı!

Yahoo’nun Tumblr’ı 1,1 milyar dolara satın alması internet sektöründe son dönemin en çok ses getiren olaylarından biri oldu. Ağırlıklı olarak genç kullanıcılara sahip ve geçtiğimiz yıl sadece 13 milyon dolar gelir elde eden Tumblr’ın Yahoo için ne anlama geldiği ve neler kazandırabileceği çok konuşuldu.

Fakat bir de anlaşmanın diğer tarafı var. Mark Zuckerberg ve Bill Gates gibi üniversiteyi bırakmış isimlere alışığız ama Tumblr’ın kurucusu David Karp ile birlikte lise öğrenimini yarım bırakmış isimler de karşımıza çıkmış oldu. 26 yaşındaki David Karp’ın kim olduğunu sizlere daha önce özel bir yazı ile aktarmıştık.

Şimdi ise Karp ilk kez Tumblr’ın satışı hakkında konuştu ve firmasını Yahoo’ya neden sattığını açıkladı…

Bloomberg TV’ye konuşan Karp siteyi aslında bu yıl satmayı beklemiyor olduğunu söyledi. Marissa Mayer ile birlikte olası iş birliği seçenekleri geçtiğimiz Kasım ayından beri değerlendirdiklerini anlatan Karp, “Birlikte çalışacağımızı biliyorduk fakat Marissa New York’a geldiğinde birlikte daha fazla neler yapabileceğimize dair düşündüklerini anlatmaya başladı” dedi.

"Zorlu bir öğrenme sürecinden kurtuldum"

Marissa Mayer’ın Tumblr’ı istemesinin tek nedeninin Yahoo’nun geleceği ve büyümesine odaklanmış olması olduğunu söyleyen Karp, sonunda Mayer’ın kendisini Tumblr’ı satmaya ikna ettiğini ve bu sayede kendisinin de zorlu bir öğrenme sürecinden kurtulduğunu anlattı.

Burada Karp’ın bahsettiği “öğrenme süreci” firmayı büyük potansiyeline uygun bir şekilde karlı hale getirmek için uygulanması gereken stratejilerle ilgili. Yani Karp sadece sitesini 1,1 milyar dolara satmakla kalmadı, karlılığı artırmak için siteyi markalar ve reklamverenlere cazip hale getirmenin yollarını aramak, bulmak ve bu amaçla farklı yöntemler denemek zorunda kalmadı.

Karp’ın ifadesi ile “Yahoo’nun çok ciddi kaynaklara ve dev bir satış gücüne sahip olması” bundan sonraki dönemde Tumblr ve Yahoo iş birliğinin son derece hızlı ve etkili devam etmesini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.