Amazon'dan web ve mobil uyumlu büyük bir adım: Login with Amazon

Amazon'dan web ve mobil uyumlu büyük bir adım: Login with Amazon

ABD'nin en büyük internet şirketlerinden biri olan Amazon, üst üste yayınladığı iki yeni ürünle dikkatleri üzerine çekti. Siz Webrazzi okuyucularına daha önce teknoloji ve yazılım gibi alanlarda ne denli söz sahibi olduğunu aktardığımız şirket; önce geçtiğimiz hafta sonu mobil analiz aracını tanıttı, ardından da bugün içinde Login with Amazon isimli servisini duyurdu.

Öncelikle Engagement Report isimli mobil analiz aracından başlamak gerekirse; günlük ve aylık olarak aktif cihaz, yükleme, oturum ve bir cihazdan elde edilen ortalama gelir gibi bilgileri yazılım geliştiricilere birçok değişik formatta sunuyor.

Engagement Report tahmin edebileceğiniz gibi Amazon Appstore'da uygulama sahibi olan yazılım geliştiriciler için geliştirildi. Engagement Report'u kullanmak isteyen Amazon Appstore geliştiricilerinin, ya uygulamalarını 25 Ocak 2012'den sonra yayınlamış olması ya da yeni güncelleme çıkmaları gerekiyor.

Facebook Connect'e benzeyen yapısıyla 200 milyonun üzerindeki aktif Amazon kullanıcısını içerisinde bulunduran sistem, hem web hem de şimdilik iOS ve Android olmak üzere mobil platformlarda kullanılabiliyor. Login with Amazon'u oyunlarda, e-ticaret sitelerinde, mobil uygulamalarda ve web sitelerinde kullanabiliyorsunuz.

Login with Amazon'un ilk kullanıcılarından biri de hemen aşağıda ekran görüntüsünü de görebileceğiniz gibi Zappos oldu. Bu arada Zappos kullanıcılarının söz konusu yenilikten sonra yüzde 40 gibi oldukça yüksek bir oranla Zappos'a Amazon ile login olmayı tercih ettiğini de paylaşalım.

zappos-login-with-amazon
Zappos'ta Login with Amazon örneği

Tahmin edebileceğiniz gibi OAuth 2.0 kullanan Login with Amazon, yazılım geliştiricilerin kolay ve hızlı şekilde entegre olabileceği bir yapıda. Yazılımsal olarak detaylı bilgiye ve SDK'lere buradan ulaşabilirsiniz.

Henüz değil belki ama Amazon'un yaptığı açıklamalardan Login with Amazon'un ileride ödeme sistemleri, pazarlama, reklam ve Amazon Appstore gibi çok sayıda alt konuyla da uyumlu olacağını tahmin edebiliriz. Login with Amazon'un ileride Facebook Connect'e önemli bir alternatif olması olası. Özellikle Facebook Connect'in sosyalliğinden ziyade Login with Amazon'un işlevselliği ve e-ticaret'e yatkınlığına ihtiyacı olan uygulama ve web siteleri için Login with Amazon önemli bir araç haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.