YouTube 20 milyar dolar değerlemeye doğru koşuyor

YouTube 20 milyar dolar değerlemeye doğru koşuyor

Online video pazarının lideri Youtube, gelir modelini çeşitlendirerek elde ettiği geliri artırma yolunda hamlelerini hızlandırmıştı. İçinde Türkiye'nin bulunduğu ülkelere İş Ortaklığı Programı'nı açıklayan şirket, özellikle ücretli kanal modelini duyurmuştu. İşte bu çalışmalar finans çevreleri bakımından YouTube'un değerlemesine şimdiden olumlu yansımış durumda.

ABD merkezli Morgan Stanley'in, All Things Digital'de yer alan açıklamasına göre YouTube'un 2013 yılı sonuna kadar 4 milyar dolar reklam geliri elde edeceğini öne sürüyor. Şirketin operasyonel kârının bu yıl içinde 711 milyon dolara ulaşacağı paylaşılan bilgiler arasında.

Küresel online video pazarının lideri olan YouTube'un yeni kullanıcıların kazanılmasıyla birlikte pazardaki payını da artırmaya devam edeceği paylaşılan raporda, 2020 yılında şirketin 20 milyar dolar değerlemeye ulaşılacağı ön görülüyor.

Aylık 1 milyar tekil ziyaretçiye ulaştı

YouTube'un kullanım rakamları internet sektörü açısından önemli bir yerde bulunuyor. Şu anda aylık 1 milyar civarında tekil ziyaretçiye ulaşan YouTube'ta, aylık toplam 6 milyar saat video izleniyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre bu rakam 250 milyon gün, 833 bin ay ve yaklaşık 685 bin yıla denk düşüyor.

Şirketin kullanıma açtığı ücretli kanal modeli şu anda deneme kanallarıyla yayın veriyor. Şu anda 54 farklı ücretli kanalın bulunduğu sitedeki fiyatların aylık 0.99 dolardan başlayan fiyatlarla sunulduğunu belirtelim. Kanal listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaşılan tüm bu verileri alt alta topladığımızda YouTube'un 2020 yılında büyüklüğünü az çok tahmin etmek mümkün. 20 milyar dolar değere ulaşması beklenen şirketin, gelecekte tek başına halka açılması da muhtemel seçenekler arasında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.