YouTube’da her ay 6 milyar saat video izleniyor

YouTube’da her ay 6 milyar saat video izleniyor

YouTube bundan çok kısa bir süre önce aylık 1 milyar tekil ziyaretçi sayısına ulaştığını açıklamıştı. Bu rakam neredeyse dünya üzerinde internet erişimine sahip her iki kişiden birinin yolu her ay YouTube’a düştüğü anlamına geliyor.

Bugün ise YouTube’dan yeni bir haber geldi; kullanıcılar dünyanın en büyük video paylaşım sitesi üzerinde ayda toplam 6 milyar saatlik video izliyorlar. Biraz daha fikir verebilmesi açısından bu rakam 250 milyon gün, 833 bin ay ve yaklaşık 685 bin yıla denk düşüyor.

Ayda 6 milyar saat etkileyici bir rakam ama daha da etkileyici olanı YouTube’un kısa sürede gösterdiği son derece hızlı büyüme…

Son dönemde Güney Kore’li Psy’ın YouTube’a çok büyük katkısının olduğu bir gerçek. Fakat tabi ki önce Gangnam Style ile 1,5 milyar izlenmeye ulaşan, ardından da Gentlemen ile 24 saatte 38 milyon kez izlenen Psy başarının tek sahibi değil. Bu tarz öne çıkan profesyonel videoların yanı sıra “uzun kuyruğu” oluşturan kullanıcı videoları toplam izlenmenin çok önemli bir kısmını oluşturuyor.

Aylık 6 milyar saat video izleniyor olması YouTube’un son bir yıl içerisinde izlenme oranını tam olarak ikiye katladığını gösteriyor. Mayıs 2012’de yayınlanan blog yazısında YouTube site üzerinde aylık izlenen video süresinin 3 milyar saat olduğunu duyurmuştu. Ağustos ayında ise bu sayı 4 milyara çıkmıştı.

Bu fırsattan istifade YouTube’dan reklamverenlere de bir mesaj geldi. YouTube ayda 6 milyar saatlik video izleyen 1 milyar tekil kullanıcısının çok önemli bir kısmının 18 – 34 yaş aralığında olduğunu ve özellikle genç kullanıcılara ulaşmak isteyen firmalar için önemli bir seçenek sunduğunun altını çizdi. Bunu desteklemek içinse dünyanın en büyük 100 markasının aktif olarak YouTube üzerinde reklam yayınladığı bilgisini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.